Brabus, een gerenommeerd Duits tuningbedrijf met een rijke geschiedenis die teruggaat tot 1977, staat bekend om zijn vermogen om toch al indrukwekkende voertuigen, vooranamelijk Mercedes om te toveren tot krachtige wonderen op wielen. Een voorbeeld? De tot 10 exemplaren gelimiteerde Brabus XLP 900 Adventure, gebaseerd op de Mercedes-AMG G63 (G-wagon).

Brabus XLP 900 Adventure

Net als de vorige edities, is dit bakbeest in de basis een Mercedes-AMG G 63. Hoewel dat model op zichzelf al krachtig en exclusief is, is de 900 XLP van een totaal andere klasse. Deze editie wordt namelijk gelimiteerd tot slecht 10 exemplaren en er is behoorlijk aan gesleuteld door het Brabus-team.

Het hart van de Brabus XLP 900 Adventure wordt gevormd door een krachtige motor die vakkundig is afgesteld om duizelingwekkende vermogens te leveren. Het model weegt 2.460 kilogram schoon aan de haak, maar is alsnog in staat om binnen 4,4 seconden vanuit stilstand naar de 100 kilometer per uur op te trekken. Mede mogelijk gemaakt door de V8-motor met 900 paardenkracht.

Maar de Brabus-aanraking gaat verder dan alleen pure kracht. Verwacht verbeterde ophanging, verbeterde remmen en een zorgvuldig gekalibreerde aandrijflijn om ervoor te zorgen dat al deze kracht wordt benut en met precisie op het asfalt wordt gebracht. Ook de offroad-capaciteiten krijgen een boost, waardoor de XLP 900 Adventure net zo comfortabel door ruig terrein kan navigeren als over de boulevard.

Op maat gemaakte bodykit

Terugkerende elementen uit het Adventure XLP-assortiment zijn onder meer de heavy-duty kabellier en de winddeflector, maar in plaats van eerdere vier LED-lampen op het dak, draagt de 900 XLP een felle lichtbalk. Met een op maat gemaakte bodykit, uniek lakwerk en agressieve stijlelementen zal deze limited edition SUV zeker de aandacht trekken, waar ‘ie ook komt.

Op AutoScout24 staat er momenteel eentje te koop. Met een vraagprijs van € 1.300.000 behoort het tot de duurste auto’s op de autoverkoopwebsite. Dit specifieke exemplaar werd afgeleverd in juli van dit jaar, heeft een kilometerstand van 875 km en heeft een grijze kleurstelling, met rode contrasterende elementen, zoals de remklauwen en de stiksels in het interieur. Reken ook op een hele hoop koolstofvezel.