Reizen is voor velen een absolute droom, maar voor sommigen is het meer een nachtmerrie. Vooral als het gaat om vliegen. Met die kleine stoeltjes waar men urenlang met de benen in de nek moet zitten en veel te dure half-warme koffie moet drinken. Daarom kiezen velen – die beschikken over een ruimer budget – voor het vliegen in de eerste klasse. Daar is meer ruimte, meer comfort en komen ook betere versnaperingen bij kijken. Toch verschilt de kwaliteit en luxe per luchtvaartmaatschappij. Hier zijn de vijf meest extravagante cabines die u kunt boeken!

Emirates – First Class

Deze luchtvaartmaatschappij uit Dubai weet absoluut wat hun klanten willen als het op comfort en luxe aankomt. Bij hun eerste klasse kunt u zoal sfeerverlichting, wastafels, minibars, gratis Wi-Fi en breedbeeldtelevisies verwachten. Daarnaast kunnen passagiers tijdens hun vlucht videobellen met de stewardessen om maaltijden te bestellen of verzoeken in te dienen.

Bij de vlucht is een driegangenmenu beschikbaar. Echter kunnen passagiers ook kiezen voor het snackmenu ‘Cinema in the Sky’. Ook kunnen ze deelnemen aan de champagne- en kaviaarervaring waarmee u onbeperkte porties Perzische kaviaar kunt bestellen, gecombineerd met Dom Perignon. Oftewel, u zult gelijk het gevoel hebben dat uw vakantie is begonnen en u zult op uw wenken worden bediend.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Emirates (@emirates)

Qatar Airlines – Qsuites

Toch kunnen langere vluchten best vermoeiend zijn en dan wordt privacy zeer gewaardeerd. Bij Qatar Airlines kunt u een ‘Qsuite’ boeken, die bekend staan als ’s werelds beste business class. Voor zowel vakantiegangers als zakenreizigers is dit fantastisch, gezien de volledig sluitende deuren, een 21,5-inch tv-scherm, een à-la-cartemenu en voldoende ruimte en privacy. Zo kunt u zich voelen alsof u reist in een hotel in de lucht.

Daarnaast is het prima geschikt om met verschillende zakenpartners te delen: de privacywanden kunnen worden verlaagd om een ​​ruimte met vier suites te creëren. Hier kunnen collega’s vergaderingen of zaken houden zonder de rest van de cabine te storen.

Delta Airlines – Delta One-suites

Delta heeft een oase van comfort weten te creëren met deze ‘One-suites’.  In dit gedeelte zijn alle Business Class-stoelen suites met sluitende deuren. Echter onderscheidt Delta zich van andere airlines met de eetgelegenheden aan boord, waaronder regionaal geïnspireerde gerechten, die aangepast worden op de bestemming van de vlucht. Zo kunt u genieten van een ‘afternoon tea’ of zelfs een tapas proberen. Dat maakt deze vlucht een geweldige keuze voor fans van een goede of bijzondere maaltijd!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Delta Air Lines (@delta)

All Nippon Airways – The Room

Deze fantastische vluchtoptie van All Nippon Airways werd in 2019 geïntroduceerd. Zo is de service subliem en hebben de passagiers van deze businessclass de mogelijkheid te genieten van traditionele Japanse meergangenmaaltijden geserveerd op porcelein. Daarnaast zijn ook alle alcoholische dranken, zoals sake en shochu, van de partij.

Maar wat deze businessclass nóg interessanter maakt, is dat de stoel een breedte van bijna een meter heeft, wat het het dubbele van de ruimte is ten opzichte van andere stoelen in de businessclass. Zo kunnen de passagiers genieten van alle ruimte en comfort, zonder dit met een ander te hoeven delen.

Starlux – Business Class

Starlux Airlines is een Taiwanese internationale luchtvaartmaatschappij. Hoewel ze onder de reizigers buiten Azië misschien niet heel bekend zijn, hebben ze op het gebied van extravagantie en luxe al veel bewezen. De businessclass is onder andere populair dankzij functies zoals sluitende deuren, hightech entertainment en royale opslagruimte. Daarbij is ook de stoel erg belangrijk, gezien deze achterover kan leunen in een “Zero-G”-zitpositie. Dit is gebaseerd op de lichaamshoudingsspecificaties van NASA, om jetlag en vermoeidheid te helpen verlichten.

De luchtvaartmaatschappij heeft tot nu toe alleen een vliegroute tussen Taipei en Los Angeles, maar zal daar in december een nieuwe locatie bijvoegen: San Francisco.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door STARLUX Airlines (@starluxairlines)