MHD, wiens werkelijke naam Mohamed Sylla is, heeft zich als een van de meest vooraanstaande figuren in de Franse muziekscene gevestigd, dankzij zijn unieke muziekgenre, Afro Trap. Hij werd geboren op 10 september 1994 in La Roche-sur-Yon, Frankrijk, en heeft een multiculturele achtergrond met wortels in Guinee en Senegal.

Het Begin van een Muzikale Reis

De muzikale reis van MHD begon met de release van een reeks nummers en muziekvideo’s op YouTube, die bekend stonden als “Afro Trap.” Deze video’s gingen razendsnel viraal en trokken onmiddellijk de aandacht van een breed publiek. Zijn kenmerkende mix van Afrikaanse ritmes en moderne hiphop creëerde een uniek geluid dat al snel enorme populariteit genoot. In april 2016 bracht MHD eindelijk zijn langverwachte debuutalbum uit, simpelweg getiteld “MHD.” Het album werd in no time een internationaal succes en oogstte lovende kritieken, zowel van critici als van fans. Met hits als “Afro Trap Part. 3 (Champions League)” en “A Kele Nta” vestigde MHD definitief zijn naam in de muziekindustrie.

Naast zijn indrukwekkende muzikale prestaties kreeg MHD ook de steun van invloedrijke supporters uit andere sectoren, met name de voetbalwereld. Beroemde spelers zoals Paul Pogba en Alexandre Lacazette uitten openlijk hun bewondering voor zijn muziek en werkten zelfs nauw samen met MHD om zijn nummers te gebruiken als soundtracks voor hun eigen videoprojecten.

Franse Rapper MHD gaat een lange tijd de bak in

Een Donkere Wending

Helaas werpt het succes van MHD een donkere schaduw over zijn carrière. In 2018 raakte de rapper betrokken bij een tragische moordzaak waarbij een 23-jarige man opzettelijk werd overreden en neergestoken, met dodelijke afloop. Dit leidde tot zijn arrestatie in 2019 op verdenking van moord. Het proces tegen MHD was langdurig en trok veel media-aandacht. Na zorgvuldige overweging en het horen van getuigenverklaringen werd hij in september 2023 schuldig bevonden aan moord en veroordeeld tot een gevangenisstraf van 12 jaar. Deze veroordeling betekent dat MHD aanzienlijke tijd achter de tralies zal doorbrengen en zijn muzikale carrière tijdelijk zal onderbreken.

Franse Rapper MHD gaat een lange tijd de bak in

Het vermogen van MHD

MHD heeft naar verluidt aanzienlijke financiële beloningen ontvangen gedurende zijn muzikale carrière. Optredens, platenverkoop en merchandise hebben allemaal bijgedragen aan zijn inkomen. Bovendien heeft hij samengewerkt met verschillende andere artiesten, wat heeft geleid tot lucratieve samenwerkingsprojecten. Volgens sommige bronnen ligt het vermogen van MHD tussen € 3 tot 5 miljoen.