De Rolls-Royce Amethyst Droptail is een absoluut meesterwerk op wielen. Met zijn exclusieve ontwerp en ongeëvenaarde luxe weet dit voertuig de aandacht te trekken van autoliefhebbers wereldwijd. Maar wat deze auto echt buitengewoon maakt, is het ‘gratis’ horloge dat ermee komt.

Een luxueus horloge van wereldklasse

In het dashboard van de auto is een horloge ingebouwd dat zelfs duurder is dan de meeste sportwagens. Dit luxueuze uurwerk, genaamd de ‘Les Cabinotiers Armillary Tourbillon’, is vervaardigd door Vacheron Constantin, een van ’s werelds oudste en meest vooraanstaande horlogemakers. Het bedrijf werd opgericht in 1755 en heeft sindsdien een onberispelijke reputatie opgebouwd voor het vervaardigen van hoogwaardige en buitengewoon complexe horloges.

Het tourbillon-mechanisme in dit specifieke horloge is van uitzonderlijke complexiteit en getuigt van vakmanschap van het hoogste niveau. Het biedt niet alleen een nauwkeurige tijdmeting, maar ook andere functies die typerend zijn voor hoogwaardige horloges.

Wat dit horloge nog specialer maakt, is dat het uit de auto kan worden gehaald en in een speciale behuizing kan worden geplaatst. Hierdoor kan de eigenaar ervoor kiezen om het horloge ook buiten de auto te dragen en er volop van te genieten.

Een Statement van Prestige

Hoewel alle Rolls-Royce-modellen standaard zijn uitgerust met een dashboardklok die is vervaardigd door Zwitserse horlogemakers, staat dit horloge op eenzame hoogte. Het is niet alleen een functioneel accessoire, maar ook een symbool van luxe en verfijning.

Een exclusieve collectie

De Rolls-Royce Amethyst Droptail is niet bedoeld voor de gewone man of vrouw. Het is een pronkstuk voor welgestelde autoliefhebbers en verzamelaars die op zoek zijn naar iets unieks en exclusiefs. Alle vier de Droptail-modellen, waaronder deze Amethyst-editie, zijn al verkocht aan verzamelaars over de hele wereld. Met prijskaartjes variërend tussen de $25 miljoen en $30 miljoen, behoren deze auto’s tot de meest waardevolle ter wereld.

AMETHYST DROPTAIL horloge AMETHYST DROPTAIL

 

Een horloge als waardevol bezit

Het dashboardhorloge draagt ook bij aan de exclusiviteit van deze auto. Met een geschatte waarde van ongeveer $ 150.000 – $ 200.000 kan het horloge op zichzelf al worden beschouwd als een waardevol bezit. Voor dezelfde prijs zou men zelfs kunnen overwegen om een aanzienlijke sport auto aan te schaffen.

Hoewel het voor sommigen misschien moeilijk te begrijpen is waarom iemand zoveel geld zou uitgeven aan een auto en bijbehorend horloge, moet men in gedachten houden dat dit voertuig veel meer is dan alleen een vervoermiddel. Het vertegenwoordigt vakmanschap, elegantie en prestige van het hoogste niveau.

AMETHYST DROPTAIL Watch