Het Britse audiomerk Bowers & Wilkins is een merk wat u wellicht bekend in de oren zal klinken. Letterlijk en figuurlijk, want met hun hoogwaardige audioproducten weten ze het hard van de fervente gadget- en muziekliefhebber keer op keer te winnen. Die missie krijgt een nieuwe dimensie, nu het Britse merk op de proppen komt met de nieuwe Bowers & Wilkins 600 Series S3-speaker.

Het gerenommeerde Bowers & Wilkins slaat opnieuw toe met baanbrekend ontwerp

Bowers & Wilkins legt zich al meer dan 50 jaar toe op de productie van geavanceerde audioproducten, als koptelefoons, versterkers en speakers. In de laatstgenoemde categorie lanceert Bowers & Wilkins een nieuw, baanbrekend ontwerp, voortkomend uit decennialang innoveren. De speakers van Bowers & Wilkins variëren van tienduizenden euro’s tot de meer betaalbare sets voor diegenen die waarde hechten aan een goede audio-installatie in huis. Ook sportautomerk McLaren ging overstag, en sloeg de handen met B&W ineen voor een hoogwaardig audiosysteem in de McLaren 750S.

In dit geval gaat het om de 600 Series S3, het alom geprezen broertje van de befaamde en bewierookte 800-Series. Het nieuwe paradepaardje van het Britse audiomerk speelt Champions League op het gebied van prijs-/kwaliteitsverhouding.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Bowers & Wilkins (@bowerswilkins)

De 600 Serie S3 omvat een reeks producten die bestaat uit vier modellen: een vloerstaande 603 S3, de boekenkastluidspreker 606 S3 en de HTM6 S3, de speaker vergelijkbaar met een kleine projector om uw tv-avond nog meer luister bij te geven. Een handige diversiteit die gebruikers in staat stelt om een opstelling te kiezen die past bij hun specifieke audiobehoeften en de kenmerken van hun luisterruimte. Naast dit alles zijn er ook nog twee subwoofers verkrijgbaar, de ASW608 en ASW610, welke voor meer basgeluid zorgt voor degene die dat prefereert.

Muziek wordt rechtstreeks vanuit de studio gegenereerd

Niets is vervelender dan dat als u naar uw favoriete artiest luistert, het geluid te wensen overlaat. Met de 600 Series S3 van Bowers & Wilkins weet u in ieder geval zeker dat u op dit gebied de plank niet misslaat. Het audiomerk ontwikkelt en produceert de belangrijkste componenten die in een dergelijke luidspreker zitten helemaal zelf.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Bowers & Wilkins (@bowerswilkins)

Dit omvat geoptimaliseerde drivers, innovatieve en stijlvolle behuizingsontwerpen, afgetopt met geavanceerde crossover-netwerken, welke zorgen dat alle ongewenste frequenties voor een luidspreker worden weggefilterd. Dat zorgt er dan weer voor dat u muziek ervaart alsof u rechtstreeks in de opnamestudio zit.

Strakke designs maken de 600 Series S3 tot één geheel

De geluidskwaliteit voert logischerwijs de boventoon, maar het oog wil ook wat. Ook daar hebben de Britse audiomakers aan gedacht. Zo zijn alle producten uit de 600 Series S3 voorzien van een steriel houten jasje, waardoor ze in elke woonkamer tot hun recht komen. Om dat aspect nog meer te accentueren, heeft u de keuze uit verschillende kleurstellingen. Zwart, wit en eiken behoren tot de mogelijkheden, afhankelijk van welk product u kiest. De vloerstandaard, die bij sommige producten uit de serie benodigd is, wordt in zwart of wit geleverd. Aan de hand daarvan kunt u dus mede bepalen welke kleur uw nieuwe audioproduct moet hebben.

Qua prijzen variëren de speakers van € 2.300 per paar voor de vloerstaande 603 S3, tot € 800 per paar voor de boekenplankspeakers (607 S3). De nog kleinere HTM6 S3 kost u zo’n € 750. Bekijk de site van Bowers & Wilkins voor meer informatie.