Megalomane woningen is een categorie die u regelmatig voorbij ziet komen op Pure Luxe. Maar sommigen zijn die categorie al ontstegen, wat ook geldt voor een prachtige villa aan de straat Baambrugse Zuwe te het Utrechtse Vinkeveen. Aldaar is de desbetreffende woning, bestempeld als ‘de duurste villa van Nederland’ voor de tweede keer binnen een jaar in de verkoop verschenen.

‘Duurste villa van Nederland’ voor de tweede keer binnen afzienbare tijd in de verkoop verschenen

De megalomane villa, gelegen aan de straat Baambrugse Zuwe numero 141D, geldt als ‘de duurste woning van Nederland’. En niet ten onrechte, want door haar ongekende imposante allure en tal van faciliteiten, is het moeilijk ergens te beginnen. Maar in de basis beschikt de stulp over 1.100 m² aan woonoppervlak, op een perceel van in totaal 6.935 m². Dat is niet het enige, want met twaalf slaapkamers, twee keukens, twee bars, een bioscoop, een gym, een atletiekbaan rond het huis, twee professionele opnamestudio’s en een zwembad waarin van binnen naar buiten kan worden gezwommen, afgetopt met een privé-nachtclub, een zandstrand van 40 meter lang en een sportveld, biedt deze bizarre villa alles wat u zich maar kunt wensen. Hoewel de villa zonder twijfel al de dromen verwezenlijkt, is het object binnen zeer afzienbare tijd – lees: een jaar – weer op de markt verschenen.

Het desbetreffende object werd in 2021 gebouwd en is dus relatief hagelnieuw. De eerste eigenaar kocht in 2007 de eerste villa die op de huidige fundering stond. Deze liet hij afbreken, waarna hij er vervolgens wat extra grond bijkocht om zijn absolute droomhuis te bouwen. Die bouw duurde in totaal 14 jaar, maar de destijdse eigenaar koos uiteindelijk voor een avontuur in het buitenland, waarna het object praktisch direct weer in de verkoop stond.

Behoorde toe aan Sabah Nissan, belangrijke zakenpartner van Drake

De verkopende makelaar hield destijds geheim wie de eigenaar was, maar uit de kadastrale gegevens blijkt dat het pand toen toebehoorde aan Sabah Nissan, een belangrijke zakenpartner van rapper Drake, die zichzelf onlangs nog een Brabus Crawler Buggy verschafte. Nissan arriveerde halverwege de jaren ’70 in Amsterdam als 8-jarige vluchteling uit het Irak. Via verschillende panden wist hij zich uiteindelijk knap op te werken, met de bouw van deze villa als absolute bezegeling.

Duurste villa van Nederland

Bron: Christie’s International Real Estate

Nadat hij dus weer vertrok, vestigde een nieuwe bewoner zich in het pand. Diegene kon zijn of haar draai kennelijk niet helemaal vinden, en dus staat het object na praktisch een jaar weer in de markt. Bij de eerste verkoop moest de villa zeker € 18.000.000 opleveren, de huidige vraagprijs is vooralsnog onbekend.

Naast alle bovengenoemde faciliteiten heeft de nieuwe bewoner straks ook nog de beschikking over een lift door de gehele woning en plaats voor meer dan 30 auto’s. Bekijk meer informatie op de site van Christie’s International Real Estate.