Jude Bellingham geldt als een van de meest veelbelovende talenten in het hedendaagse voetbal. De pas 20-jarige middenvelder van Real Madrid is momenteel zelfs topscorer van de Spaanse La Liga en behoort, samen met Kylian Mbappé en Erling Haaland, tot de nieuwe generatie topvoetballers. Een titel die ook bij grote merken niet onopgemerkt blijft. Zo heeft de jonge Brit een lucratieve samenwerking met Louis Vuitton te pakken.

Jude Bellingham verovert de wereld in het middenveld van Real Madrid

Zoals gezegd geldt Jude Bellingham als een van de meest veelbelovende voetballers van dit moment. Hij begon zijn carrière in de Engelse Championship, het tweede niveau, bij Birmingham City. Hij debuteerde op 6 augustus 2019 in het eerste elftal, op 16-jarige leeftijd. In Birmingham groeide Bellingham al snel uit tot een onbetwiste basisspeler. Hij verdiende een transfer naar het Duitse Borussia Dortmund, waar hij na een eerste halfjaar basisplaatsen en invalbeurten afwisselde, met onbetwiste basisplekken vanaf januari 2021.

Ook in het geel-zwart van de Duitse ploeg groeide hij uit tot een diamant, waarmee hij in de zomer van 2023 een transfer naar het koninklijke Real Madrid verdiende. In het heilige wit van de Spaanse ploeg is hij uitgegroeid tot een publiekslieveling, met liefst 13 doelpunten in zijn eerste 14 wedstrijden. En dat als middenvelder. De pas 20-jarige Brit wordt tevens gekenmerkt door zijn manier van het vieren van doelpunten: hij loopt naar de cornervlag en spreidt zijn armen richting het publiek.

Lucratieve samenwerking met Louis Vuitton

De middenvelder valt door zijn prestaties ook bij de grote merken, die hem maar wat graag willen sponsoren. Zo is hij al in gesprek met Louis Vuitton, misschien wel het meest iconische modehuis ter wereld. De twintiger liet al eerder merken dat hij groot fan is van het Franse merk, want hij heeft afgelopen zomer ook al zijn gezicht laten zien bij de Louis Vuitton Fashion Week in Parijs. Ook werd hij tijdens de uitreiking van de Ballon d’Or een paar weken terug, waar hij zowel de Kopa Thropy als de Golden Boy Award in ontvangst mocht nemen, gespot in een volledig Louis Vuitton pak. Nu mag de voetballer dus zijn handtekening zetten onder een lucratieve samenwerking.

Samenwerkingen tussen topatleten en modehuizen zijn een vaker voorkomend tafereel. Zo kennen we natuurlijk allemaal de reclame met een schakende Lionel Messi en Cristiano Ronaldo nog wel, tevens van Louis Vuitton, die viraal ging over het gehele internet. Maar ook spelers als Jack Grealish, die een megadeal tekende met Gucci en Raheem Sterling, die onder contract staat bij Burberry, zijn recente voorbeelden van de samenwerking tussen mode en topsport.