Nederland staat bekend als één van de meest dichtbevolkte landen ter wereld. Gelukkig zijn er in ons kikkerlandje genoeg plekken om aan de drukte te ontsnappen. Zo kunt u in het Gelderse dorp Gellicum een eigen privé-eiland op de kop tikken, inclusief boerderij, die overigens wel flink onder handen dient genomen te worden. Vraagprijs: € 1,5 miljoen.

In Gellicum kunt u de eigenaar van een boerderij op een privé-eiland worden

Het eiland waar we het over hebben, staat zoals gezegd in Gellicum, een dorp in Gelderland. Ook wij hebben het even op moeten zoeken, maar het ligt aan de snelwegen A2 en A15, tussen Utrecht en ‘s-Hertogenbosch.

Op een schiereiland in het dorp met zo’n 300 inwoners ligt boerderij de op Funda te koop staande “Breeknap”. Het pand heeft een rijk verleden – zo is ook wel te zien. Direct gelegen aan de rivier de Linge biedt het karakteristieke pand een prachtig uitzicht over de landerijen, en de stal die ook op het perceel van 7.230 m².

Boerderij Gellicum

De boerderij verkeert in uiterst slechte staat en heeft een flinke verbouwing nodig. Ook de keuken is na een recente brand inmiddels verwoest. Maar het pand met een woonoppervlak van 250 m² biedt wel enorm veel mogelijkheden voor een waanzinnige woonplek. Als u Gellicum inrijdt, is de boerderij op het eiland al van ver te zien. De ligging grenzend aan beschermd natuurgebied van Staatsbosbeheer garanderen rust en ultiem woongenot.

Indeling

De entree van het voorhuis ligt aan de linkerzijde. Via de hal zijn aan de rechterzijde de woonkamer en de slaapkamer bereikbaar en aan de linkerzijde de eetkamer en keuken. De woonkamer ligt aan de voorzijde van de woning en kijkt uit op het dorp. Er is in de jaren ’80 een open haard aangelegd in de ruimte. Aangrenzend ligt een ruimte die als slaapkamer in gebruik is geweest. Via een doorgang onder de trap is de keuken bereikbaar. Door de brand die in februari van dit jaar in de keuken en eetkamer is geweest, is er geen inrichting in de keuken meer aanwezig. De aansluitingen zijn er nog wel. Vanuit de keuken is de eetkamer via een open verbinding toegankelijk.

Woonboerderij met privé-eiland Gellicum

Het achterhuis, oftewel het stalgedeelte van de woning, is bereikbaar vanuit de keuken en verschillende deuren aan zij- en achterkant leiden naar buiten. Deze bestaat verder uit een gang met toilet en opstelplaats van de CV en de deel. In dit gedeelte hebben in het verleden 16 koeien gestaan. In de jaren ’50 is er aan de achterzijde nog een extra deel aangebouwd met extra plek voor koeien en stieren.

De eerste verdieping bestaat uit een grote zolder, een badkamer en twee slaapkamers. Ook is er nog een ruime zolder van 48 m².

Privé-eiland

De tuin geldt echter als paradepaardje. Deze is namelijk een privé-eiland en biedt dus meer dan voldoende ruimte om te recreëren. Het perceel is te bereiken vanaf de Lingedijk, waarna een de weg leidt naar de boerderij en de stal. Deze worden omgeven door groen. Grote delen van de tuin, waarvan een deel agrarische bestemming heeft, grenzen direct aan de Linge.

Gellicum boerderij

Kortom: een boerderij vol potentie, met ook nog eens omgeven door een oase van sereniteit en privacy. Bekijk de Funda-advertentie hier.