Mulder Yachts heeft met de onthulling van de Mulder Fifty, het grootste superjacht in zijn 85-jarige geschiedenis, een nieuwe mijlpaal bereikt. Met een lengte van 50 meter biedt dit imposante jacht bijna 500 GT aan binnenruimte en is het ontworpen als een “jacht van vier generaties”, waar zeevarenden van verschillende leeftijden kunnen genieten van de luxe en het comfort aan boord.

Een elegant ontwerp 

Het ontwerp van de Mulder Fifty is gerealiseerd door Frank Laupman van Omega Architects. Het jacht heeft een slanke, lichtgrijze romp met elegante taps toelopende dekken en achteroverhangen. Opvallend is dat dit model is gebouwd op basis van een bestaand platform, waardoor de productiekosten worden verlaagd en maatwerk mogelijk wordt.

Wat dit superjacht echt bijzonder maakt, is dat het gezinsvriendelijk is ontworpen met aandacht voor alle generaties. De indeling kan worden aangepast aan specifieke behoeften, maar standaard biedt het jacht zes luxueuze passagiershutten. Daarnaast kan er een extra kamer worden toegevoegd op het achterdek van het stuurhuis. Zo is het jacht geschikt voor zowel de eigenaar als voor hun kinderen, ouders en grootouders.

Luxe en ruimte aan boord van de Mulder Fifty

De woonruimtes aan boord van de Mulder Fifty zijn ruim en luxueus. De grote hoofdsalon beschikt over kamerhoge ramen die zorgen voor veel natuurlijk licht en een prachtig uitzicht op zee. Daarnaast is er een schilderachtige skylounge waar gasten kunnen ontspannen en genieten van het panoramische uitzicht. Voor de bemanning zijn aparte accommodaties beschikbaar.

Een centrale lift verbindt alle dekken van de Mulder Fifty en biedt directe toegang tot de buitendekken. Hier kunnen gasten genieten van de zon op het beschutte zonnedek, ontspannen in de strandclub of zich inspannen in de fitnessruimte. Het jacht is ontworpen zodat iedereen aan boord optimaal kan genieten van het leven op zee.

Mulder Fifty komt met een 50 meter lang icoon van luxe, innovatie en duurzaamheid op zee

Duurzaamheid en innovatie in voortstuwing

Wat betreft voortstuwing heeft Mulder Yachts met dit model gekozen voor een hybride systeem. Dit geeft het jacht niet alleen voldoende kracht om soepel door het water te glijden, maar vermindert ook het brandstofverbruik en minimaliseert de impact op het milieu. Met deze stap naar hybride voortstuwing laat Mulder Yachts zien dat ze zich bewust zijn van duurzaamheid en streven naar meer milieuvriendelijke opties in hun productaanbod.

De introductie van de Mulder Fifty markeert een belangrijk keerpunt voor Mulder Yachts, aangezien dit superjacht aantoont dat ze klaar zijn om grotere schepen te bouwen tot 500 GT. Deze onthulling geeft dan ook een indicatie van wat we in de toekomst kunnen verwachten van deze scheepswerf.

Mulder Fifty komt met een 50 meter lang icoon van luxe, innovatie en duurzaamheid op zee

Uitbreiding naar grotere schepen

Met het oog op uitbreiding naar grotere schepen zal Mulder Yachts zich richten op een bredere doelgroep. Het ontwerp en de functies van de Mulder Fifty zijn afgestemd op eigenaren die op zoek zijn naar luxe, comfort en maatwerk. Dit superjacht biedt een ongeëvenaarde ervaring aan boord en voldoet aan de hoogste normen van vakmanschap en design.