Tallon Griekspoor geldt als één van de grootste tennistalenten van Nederland. Sterker nog, hij is de hoogste Nederlandse tennisser op de ATP-wereldranglijst in 19 jaar. Het is een teken aan de wand hoe de vlag er bij de 27-jarige Haarlemmer momenteel bij hangt. Dat de tennisser het momenteel goed doet blijkt wel uit de wagen die hij momenteel rijdt.

Tallon Griekspoor is de hoogste Nederlander op de wereldranglijst in 19 jaar

Tallon Griekspoor, geboren in Haarlem maar momenteel woonachtig in Nieuw-Vennep, komt uit een rasechte tennisfamilie. Zijn oudere tweelingbroers Kevin en Scott Griekspoor zijn ook professioneel tennisser. Griekspoor zijn carrière begon in 2019 met de Davis Cup, waar hij namens Nederland aan meedeed. In januari 2023 won Griekspoor zijn eerste ATP-titel in het enkelspel door in India de Fransman Benjamin Bonzi in de finale te verslaan. In juni van dit jaar won hij zijn tweede ATP-titel op het Libéma Open in Rosmalen door in de finale de Australiër Jordan Thompson te verslaan in drie sets.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Tallon Griekspoor (@tallongrieki)

Na die winst in Rosmalen waren de verwachting voor Wimbledon, het meest prestigieuze tennistoernooi ter wereld, hooggespannen. Die verwachtingen kon Griekspoor echter niet waarmaken. De toen als 28ste geplaatste Nederlander kon in Londen een achterstand tegen de Hongaarse Márton Fucsovics niet rechtzetten en ging vrij roemloos onderuit.

Afgelopen week speelde Griekspoor nog tegen Novak Djokovic, één van ’s werelds beste tennissers. Op het masterstoernooi van Parijs-Bercy was hij dicht bij een daverende stunt. De Nederlander maakte het Novak Djokovic in de derde ronde knap lastig maar moest uiteindelijk toch zijn meerdere erkennen in de huidige nummer 1 van de wereld.

Desondanks mag Griekspoor zichzelf de hoogst geklasseerde Nederlander op de ATP-wereldranglijst sinds 2004 noemen. Hij zal vanaf aanstaande maandag binnenkomen op plek 21. De hoogst geklasseerde Nederlander ooit was Tom Okker in 1974, die destijds de derde plek bestreek.

De prachtige bolide van de Nederlandse toptennisser

Die prestaties moeten uiteraard worden beloond, en dus heeft hij zichzelf een mooie bolide verschaft. Het gaat om een Audi RS3 Sedan.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Tallon Griekspoor (@tallongrieki)

De RS3 van de tennisser beschikt over ruim 400 pk en accelereert binnen 3,8 seconden van 0 naar 100 kilometer per uur. De Audi heeft een waarde van zo’n € 100.000 en is dus een prima bolide voor de 27-jarige, die nog een prachtige carrière tegemoet gaat.