Restaurant Nela heeft in 2022 haar deuren in Valley op de Zuidas in Amsterdam geopend. Sindsdien zijn we hier al meerdere malen naar grote tevredenheid geweest. Recent nog voor The Balmore lunch, maar dit terzijde. Achter Nela gaan de internationaal gerenommeerde chefs Hari Shetty en Ori Gellerschuil. De naam Nela betekent puur en precies dit willen de twee heren op alle vlakken in hun restaurant terug laten komen. Van pure gastronomie, waarbij het element vuur samenkomt met de allerbeste en eerlijke ingrediënten die direct worden ingekocht bij de bron, tot en met het design dat is vervaardigd van natuurlijke en onbewerkte materialen in hun meest pure vorm. En dit alles gericht op het verbinden van mensen, culturen en tradities.

Pure gastronomie in restaurant Nela

De menukaart is een afspiegeling van eerlijke, seizoensgebonden ingrediënten die tot leven komen via het vuur en moderne kooktechnieken. Hari en Ori vertellen aan Pure Luxe: “We hebben specifiek gekozen voor live fire cooking omdat bij dit vakmanschap de integriteit van de ingrediënten wordt gewaarborgd.” De hoge temperaturen schroeien ingrediënten snel dicht waardoor er weinig vocht verloren gaat, met als resultaat: het behoud van structuur, smaak en presentatie. Dankzij de jarenlange ervaring van de chefs zijn de gerechten niet alleen zinnenprikkelend en smaakvol, maar ook modern en verrassend.

Restaurant Nela culinaire parel in Valley Amsterdam Restaurant Nela culinaire parel in Valley Amsterdam

Uitgebreide menukaart met shared dininggerechten

Met het shared dining-principe is het streven dat iedereen zich welkom voelt bij Nela in Amsterdam.

Restaurant Nela culinaire parel in Valley Amsterdam

Hari en Ori: “De uitgebreide menukaart biedt voor iedereen wat wils en we blijven onze gasten ook verrassen met nieuwe gerechten. Dit zorgt ervoor dat geen enkel bezoek hetzelfde hoeft te zijn.” Wij kunnen alles – we komen vaker bij Nela zoals eerder gemeld – op de kaart aanraden! Tip van Pure Luxe: neem uw tijd om de uitgebreide wijnkaart door te bladeren. Hier vindt u unieke wijnen uit alle windstreken. Geen zin, of is uw gezelschap te interessant om uzelf te verdiepen? Er is ook een pagina met een wisselende selectie van de mooiste wijnen waardoor u in een oogopslag altijd een gegarandeerd prachtige wijn kan kiezen.

Puur design

Restaurant Nela is een oase van licht met natuurlijke kleuren en materialen als wol, hout, metaal en steen. Studio Framework heeft getekend voor het design en lokaal talent heeft zorggedragen voor de aankleding in de vorm van objecten en kunst die variëren van handgemaakt keramiek tot en met een indrukwekkend wandtapijt van wol. Door al deze unieke elementen is iedere plek een beleving. Zo is bij de entree het eerste dat opvalt de open keuken met het vuur dat brandt vanuit de houtgrill en oven. Wij dineren graag aan de Chef’s Counter, maar het is ook fijn zitten aan de ruime cocktailbar, in het midden van het restaurant. Hier worden overigens zowel klassieke als eigen verrassende cocktailcreaties bereid met hetzelfde principe van puurheid.

Restaurant Nela culinaire parel in Valley Amsterdam

Partners van Nela

Hari en Ori hebben jarenlang gewerkt voor toprestaurants als Nobu (Londen), Yafo-Tel Aviv (Tel Aviv) en Izakaya, The Duchess en Mr. Porter (Amsterdam). In partnership met innovatief internationaal entrepreneur Gilad Hayeem (The Waverly Group) zijn kennis en kunde gebundeld in restaurant Nela.

Restaurant Nela culinaire parel in Valley Amsterdam