Afgelopen weekend was het weer zover: Rico Verhoeven diende zijn wereldtitel bij de zwaargewichten bij kickboksorganisatie Glory opnieuw te verdedigen. Ditmaal was Tariq Osaro de tegenstander, wie door Verhoeven in een vrij weinig verheffende partij op punten werd verslagen. Het betekende dat Verhoeven zijn wereldtitel voor de elfde keer verdedigde, en naast de mondiale eer levert dat de Brabander ook nog een riant zakcentje op.

Rico Verhoeven is al meer dan 10 jaar wereldkampioen zwaargewichten

Zaterdagavond namen de twee zwaargewichten het tegen elkaar op in het Gelredome te Arnhem. Het was voor het eerst sinds 23 oktober 2021 dat Verhoeven zijn wereldtitel diende te verdedigen. Destijds rekende hij af met de Belgische Jamal Ben Saddik. Daarna volgde een vervelende periode van veelvuldig blessureleed voor de inmiddels 34-jarige Bergenaar. Tussendoor rekende hij nog wel af met conculega Hesdy Gerges tijdens zijn eigen evenement Hit It. Gerges daagde Verhoeven na een eerder gevecht al eerder uit om de ring in te gaan.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door GLORY Kickboxing (@glorykickboxing)

‘The King of Kickboxing’ heeft zich in die tijd vooral gericht op zijn acteercarrière en ook werd zijn voorliefde voor sportieve bolides blootgelegd. Zo ging hij een samenwerking aan met Urban Automotive en ontving hij onder meer een gepeperde Mercedes G-Wagon en kocht hij een prachtige Audi RSQ8 in de speciale kleur Porsche Oak Green.

Die relatief lange afwezigheid zorgde voor benieuwdheid over Verhoeven het er vanaf zou brengen tegen Osaro, die een kleine anderhalf jaar geleden debuteerde voor Glory. Na een nederlaag volgden voor de Amersfoorter met Nigeriaanse roots vier overwinningen, waarbij die op de Kroaat Antonio Plazibat het absolute hoogtepunt was. Maar in een vrij weinig verheffend gevecht tegen Verhoeven kon Osaro in alle vijf de rondes geen vuist maken, en ontving Verhoeven zijn twaalfde kampioensriem bij Glory.

Wat verdient Verhoeven met zijn overwinning op Osaro?

Naar verluidt verdient Verhoeven sowieso al € 200.000 per wedstrijd, ongeacht het resultaat. Daarnaast zou hij bij elke knock-out een bonus krijgen van nog eens € 50.000. Dat is in dit geval niet relevant, gezien er geen knock-out heeft plaatsgevonden. Wel verdient hij nog een bedrag per kijker, die via televisie of online de wedstrijd volgen.

In de afgelopen 11 jaar vocht Verhoeven 22 keer voor Glory, wat hem sowieso al een goede € 4,4 miljoen heeft opgeleverd. Daar waren nog eens negen knock-outs bij, die hem dus ongeveer een slordige € 500.000 hebben opgeleverd. Dat betekent dat hij met het vechten voor Glory al zeker € 5 miljoen heeft verdiend, met de merchandise verkoop en de tv-gelden nog buiten beschouwing gelaten.