Jachten van Nederlandse makelij hebben natuurlijk sowieso een streepje voor, laat staan als er liefst twee tegelijk gelanceerd worden. Dat is deze week gebeurd in de Zeeuwse stad Vlissingen, waar het Nederlandse bedrijf Damen Yachting de 74 meter lange Amels 242 en de 60 meter lange Amels 200 tegelijkertijd introduceerde.

Nederlandse botenbouwer introduceert twee nieuwe Amels-jachten tegelijkertijd

Met de 50 Amels-jachten die de rederij momenteel rond heeft varen, is dit de eerste keer dat Damen twee jachten tegelijkertijd lanceert. Het botenkoppel is voorzien van een tijdloze zogeheten Amels Limited Editions-buitenkant Tim Heywood, een zeer gerenommeerde jachtontwerper. Terwijl de eigenaren de volledige vrijheid hebben om het interieur naar hun eigen wensen te personaliseren, kozen beiden voor een design van Winch Design, welke een unieke en aantal opvallende interieurconcepten omvat.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Amels (@amelsyachting)

De Amels 242, de achtste in zijn soort, heeft een opvallend exterieur met een Flag-blauwe romp en een parelwitte bovenbouw. Winch Design integreerde datzelfde blauwe thema in verschillende interieurelementen, waaronder halfedelstenen agaatblauwe stenen bij de hoofdingang en overal blauw marmer. Het jacht beschikt over een speciaal eigenaarsdek, een jacuzzi, een groot achterzwembad en een wellnessruimte op het benedendek. Maximaal twaalf gasten kunnen overnachten in zes passagiershutten en genieten van de unieke eet- en amusementsindelingen op meerdere dekken.

De Amels 200 etaleert een evolutie van de al eerder gelanceerde Amels 188 met zijn unieke interieuraccenten en een aangepaste indeling. Daarnaast bevinden zich extra balkons op het hoofddek en zijn er op elk dek buitenbars. De op maat gemaakte Whisper Grey-romp versterkt het aparte uiterlijk van het jacht en het ontwerp bevat innovatieve functies voor werken op afstand en langere perioden op zee.

Bestemd voor privégebruik

In de basis zijn allebei de nieuwe varende pareltjes bestemd voor privégebruik. Echter zijn ze ook zeer geschikt voor de chartermarkt gezien hun vloeiende indeling en overvloedige voorzieningen. Over een vermeende nieuwe eigenaar is nog niets bekend. Check meer informatie over de Amels-serie op de site van Damen Yachting.