Mario Balotelli staat bekend als één van de grootste ‘enfant terribles’ in het hedendaagse voetbal. De carrière van de Italiaanse spits wordt gekenmerkt door relletjes en controverse, en bij dat lijstje kan nu nog een incident worden opgeteld. De speler van het Turkse Adana Demirspor heeft namelijk zijn Audi Q8, ter waarde van € 115.000, compleet in de prak gereden.

De carrière van Mario Balotelli

Mario Balotelli had volgens de kenners één van de grootse spitsen van zijn generatie kunnen worden, mits zijn carrière niet gepaard ging met relletjes en controverse. Balotelli, zoon van arme Ghanese immigranten, begon zijn carrière in de jeugd van AC Lumezzane, alvorens hij de stap naar de jeugdopleiding van het grote Internazionale maakte. In Milanese dienst maakte hij ook zijn debuut in het profvoetbal.

Maar na verschillende problemen in Milaan, verkaste Balotelli naar Manchester City, waar hij in een met 1-6 gewonnen wedstrijd tegen aartsrivaal Manchester United gekenmerkt wordt door zijn “Why Always Me?”-shirt. Ook het huwelijk in Manchester liep stuk, en hij verkaste naar AC Milan, de rivaal van Internazionale. Daarna volgden nog periodes bij Liverpool, OGC Nice, Olympique Marseille, Brescia, AC Monza, FC Sion en sinds juli 2021 Adana Demirspor in Turkije, waar Patrick Kluivert trainer is. Balotelli kwam in zijn carrière ook nog eens 36 keer uit voor de Italiaanse nationale ploeg.

Balotelli wordt door pers en commentatoren beschouwd als ‘enfant terrible’. Dit omdat hij zowel binnen als buiten het veld vaak betrokken is bij ongeregeldheden. Zo stak hij ooit vuurwerk af in zijn huis, met een brand als gevolg. Ook gooide hij eens dartpijltjes naar jeugdspelers van Manchester City ‘omdat hij zich verveelde’. In dat lijstje kan nu nog een incident.

Balotelli rijdt zijn Audi Q8 volledig in de prak

De controversiële spits heeft zijn Audi Q8, met een prijskaartje van € 115.000, namelijk volledig in de prak gereden. In een op X verschenen video van de Spaanse krant Marca is te zien dat de 33-jarige Balotelli na het ongeval in het Italiaanse Brescia ongedeerd de wagen uitstapt richting een ambulance, maar wel flink wankelt. Er is een groot vermoeden dat er alcohol in het spel is, want het luidt dat de Italiaan een blaastest daarna weigerde.

Op de desbetreffende video is ook te zien dat de wagen van Balotelli vooral aan de voorkant flink in de prak ligt. Volgens Il Fatto Quotidiano is Balotelli momenteel in Italië om te herstellen van een blessure. Eerder deze maand werd al bekend dat de spits geopereerd is aan zijn knie, waardoor hij een paar maanden uit de roulatie is.