Het is een fenomeen dat tegenwoordig steeds vaker lijkt voor te komen. Supercars die om wat voor reden dan ook finaal in de prak worden gereden. Het gebeurde zondagavond wederom. Ditmaal crashte een felgele Lamborghini Gallardo op de A67 ter hoogte van het Brabantse Eersel.

Lamborghini Gallardo crasht op snelweg in Brabant

De gele Lamborghini Gallardo reed van België richting Eindhoven toen het ter hoogte van het dorp Eersel mis ging. Zondagavond lag er plaatselijk sneeuw. Daar moet waarschijnlijk de oorzaak gezocht worden, het voertuig is naar verluidt geslipt, waarna deze tegen de vangrail geraakte. Volgens Omroep Brabant is de chauffeur ongedeerd en het voertuig is weggesleept door een berger. De snelweg werd gedeeltelijk afgesloten. Opvallend genoeg vond er enkele uren eerder vond op vrijwel exact dezelfde locatie ook een ongeval plaats.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Omroep Brabant (@omroepbrabant)

Zoals gezegd is het een ontwikkeling die we steeds vaker zien. Zo crashte eerder dit jaar een peperdure McLaren 720s Spider nabij Urk, en crashte ook de Rolls-Royce Cullinan van Hakim Ziyech in Amsterdam. Waar dat aan ligt, valt logischerwijs niet te zeggen, maar opvallend is het wel.

Specificaties van de Gallardo

De Lamborghini Gallardo heeft een nieuwwaarde van zo’n € 208.000. Hij werd in Nederland geleverd van juli 2003 tot juli 2006. De vierwielaangedreven auto heeft een benzinemotor en levert een maximumvermogen van 500 pk en een maximum koppel van 510 Nm. Daarmee bereikt de wagen een topsnelheid van maximaal 325 kilometer per uur. Van 0 naar 100 accelereren doet hij in een luttele 3,7 seconden.