Nikkie Plessen kennen we als een van de meest toonaangevende modeontwerpsters van Nederland. Tot voor kort had ze een bedrijf, mode-imperium N-BRANDS, waarmee ze een miljoenenvermogen vergaarde. Dat vermogen wordt nog meer luister bij gezet, nu ze het imperium heeft verkocht aan investeerders van Capital A Fund.

De carrière van Nikkie Plessen

Nikkie Plessen staat te boek als actrice en als modeontwerpster. Haar carrière in de schijnwerpers begon in 1998, toen ze debuteerde in de soapserie Onderweg naar Morgen. Vanaf 2000 verscheen ze in Goede tijden, slechte tijden en vertolkte zij een semi-gastrol van drie maanden. Plessen was ook te zien in de razendpopulaire film Costa!.

In 2006 begon Plessen bij TMF, waarna ze in 2008 de overstap maakte naar RTL 5, waar ze verschillende modeprogramma’s presenteerde. Dat smaakte naar meer, en dus richtte ze haar eigen modemerk NIKKIE op. Daarna heeft ze ook kledinglijn Nik en Nik opgericht. In december 2016 maakte ze kennis met Kate Moss, een Brits fotomodel, die het nieuwe gezicht van haar modelabel werd. Plessen is verder regelmatig te zien aan de desk van RTL Boulevard om daar de nieuwste modetrends te bespreken.

Haar kledingmerken bracht ze uiteindelijk onder in het bedrijf N-BRANDS, wat ze nu dus voor miljoenen heeft verkocht.

Miljoenendeal

N-BRANDS is verkocht aan gerenommeerde investeerders van Capital A Fund. Volgens Bekende Buren willen zij uitsluitende zeggenschap verkrijgen over N-BRANDS Holding, wat overigens niet betekent dat ze alleen eigenaar worden. Een heuglijk moment voor Nikkie Plessen en haar man Ruben Bontekoe, met wie ze sinds 2003 samen is. Vorig jaar poogden zij het bedrijf al te verkopen, wat toen niet lukte. Plessen en Bontekoe zijn beiden voor de helft eigenaar van het bedrijf.

De waarde van N-BRANDS wordt in de markt geschat op een slordige € 60 miljoen. Hoe groot het percentage van de aandelen is verkocht aan de investeerders is niet bekend. Wat zeker is, is dat de twee na de deal in ieder geval miljoenen rijker zijn.