Als interieurliefhebber heeft u waarschijnlijk een diepe waardering voor luxe en vakmanschap. Maar heeft u zich ooit afgevraagd wat de absolute topstukken zijn op het gebied van interieurdesign? Deze stukken, variërend van meubilair tot kunstwerken, belichamen niet alleen ultieme luxe, maar vertegenwoordigen ook de hoogste niveaus van ambacht en design. Laten we samen duiken in de wereld van de duurste interieurstukken ter wereld.

1. De Baldi badkuip – € 1.000.000

Beginnend met een statement stuk in de badkamer, de Baden Baden badkuip, gemaakt door de designer Baldi, kost je maar liefst € 1.000.000. Dit kunstwerk is volledig uit één stuk zeldzaam Baikal-amethiststeen gehouwen en staat bekend om zijn dieppaarse kleur. Het combineert luxe met uniek design en biedt een onvergelijkbare ervaring.

2. De Dragons Chair van Eileen Gray – € 28 miljoen

Deze stoel, ontworpen door Eileen Gray in 1917-1919, werd in 2009 geveild voor een ongelooflijke € 28 miljoen. De Dragons Chair, die ooit toebehoorde aan Yves Saint Laurent, is een meesterwerk van Art Deco-design en vakmanschap. Het onderscheidt zich door zijn unieke vorm en het gebruik van luxueuze materialen zoals leer en hout.

3. De ronde tafel van Parnian Furniture – € 200.000

Deze tafel, ontworpen door Abdolhay Parnian, kost je een flinke € 200.000. Het is niet alleen een tafel, maar een stukje moderne kunst, gemaakt met zeldzame houtsoorten, inlegwerk van goud en roestvrij staal. Het ontwerp is aanpasbaar, waardoor het een uniek stuk is voor elk interieur.

4. Het tapijt van de Shah van Perzië – € 5,5 miljoen

Dit tapijt is een van de oudste en meest waardevolle ter wereld. Het werd verkocht voor € 5,5 miljoen tijdens een veiling bij Sotheby’s. Dit zeldzame Perzische tapijt, daterend uit de 16e eeuw, staat bekend om zijn verfijnde weeftechniek en historische betekenis

5. De Pininfarina Aresline Xten bureaustoel – € 1,5 miljoen

Ontworpen door Pininfarina, dezelfde designers achter Ferrari, is de Aresline Xten wellicht de duurste bureaustoel ter wereld. Voor € 1,5 miljoen biedt deze stoel ultiem comfort en een futuristisch design, een combinatie van technologie en luxe.

6. De roze diamanten sofa – € 184.000

Deze sofa, bezet met roze diamanten, is niet alleen een comfortabel meubelstuk, maar ook een statement van rijkdom en extravagantie. Met een prijskaartje van € 184.000 is het een van de duurste sofa’s ter wereld.

7. Het ananasbed van Stuart Hughes – € 6,3 miljoen

Dit luxueuze bed, gemaakt door Stuart Hughes, staat bekend om zijn extravagante design, inclusief gouden bladeren en diamanten. Met een prijs van € 6,3 miljoen is het veel meer dan een plek om te slapen; het is een kunstwerk.

8. De Z1 Ananta kast – € 1,2 miljoen

Dit meubelstuk, ontworpen door de Franse designer Erwan Boulloud, is een toonbeeld van moderne kunst en vakmanschap. De prijs van € 1,2 miljoen weerspiegelt de complexiteit en de exclusiviteit van het ontwerp.

9. De Salviati Chandelier – € 1,8 miljoen

Licht in je huis is essentieel, maar stel je voor dat je het verlicht met de duurste lamp ter wereld. De Salviati Chandelier, geprijsd op € 1,8 miljoen, is een adembenemend meesterwerk van Venetiaans glaswerk. Vervaardigd door het beroemde Italiaanse glasbedrijf Salviati, bekend om hun ongeëvenaarde vakmanschap in glasblazen, is deze kroonluchter een toonbeeld van luxe. Elk stuk glas is handgemaakt en het ontwerp combineert traditionele technieken met een hedendaagse esthetiek. Dit maakt de Salviati Chandelier niet alleen een lichtbron, maar ook een centraal kunstwerk in elk interieur. Toch wel wat anders dan een eettafel lamp in de woonkamer, toch?

10. De Entrimo Deurknop – € 500.000

Naast de grootse en opvallende stukken in je interieur, kan ook een klein detail zoals een deurklink een symbool van weelde en exclusiviteit zijn. De Entrimo Deurknop, met een prijskaartje van € 500.000, is zo’n voorbeeld van extreme luxe in een alledaags voorwerp. Deze deurklink, vervaardigd door de gerenommeerde ontwerper Alejandro Gomez, is belegd met diamanten en zeldzame edelstenen, ingebed in een frame van hoogwaardig goud of platinum. Het vakmanschap en de precisie waarmee elke Entrimo Deurknop wordt gemaakt, garanderen niet alleen een ongekende duurzaamheid maar ook een uniek design.

In de wereld van luxe interieurdesign zijn deze stukken het neusje van de zalm. Ze vertegenwoordigen niet alleen een hoge prijs, maar ook een samensmelting van kunst, design, en vakmanschap. Voor de meeste mensen zijn deze items wellicht onbereikbaar, maar ze bieden een fascinerend kijkje in wat mogelijk is op het hoogste niveau van interieurontwerp. Het gaat hier niet alleen om het meubelstuk zelf, maar om de geschiedenis, het vakmanschap, en de exclusiviteit die het met zich meebrengt.