België biedt aantrekkelijke mogelijkheden voor mensen die op zoek zijn naar betaalbare woningen. Met prijzen die lager liggen dan in Nederland, kunnen huizenkopers hier vrijstaande woningen vinden voor minder dan 300.000 euro. Daarnaast is huren ook een optie, met complete woningen beschikbaar voor circa € 750 per maand.

Attracties van het leven in de Belgische regio’s

Tijdens de pandemie werden reizen naar landelijke gebieden in België aantrekkelijker, omdat sommigen op zoek waren naar meer betaalbare en ruime huisvestingsmogelijkheden. Een populaire regio is de Belgische Kempen, die wordt gezien als een ideale locatie voor mensen die in de Brabantse regio werken. Met prachtige natuurlijke landschappen en rustige omgevingen biedt deze regio een ontsnapping aan de drukte van stedelijke gebieden.

Veel Nederlanders hebben interesse getoond in het kopen van onroerend goed in België. Er zijn verschillende redenen waarom zij geïnteresseerd zijn, waaronder prijsverschillen, grotere percelen en het verlangen naar een rustigere omgeving. Een makelaar in Hamont-Achel heeft ten overstaan van het AD zelfs gemeld dat een groot deel van zijn klantenkring bestaat uit Nederlanders, wat wijst op een significante trend.

Redenen voor Nederlandse interesse in Belgisch vastgoed

De COVID-19-pandemie heeft als katalysator gewerkt voor Nederlanders die op zoek zijn naar vastgoed in rustigere Belgische regio’s. Met de toegenomen focus op werken op afstand, hebben veel mensen ervoor gekozen om weg te trekken uit drukke stedelijke gebieden en te verhuizen naar meer landelijke en betaalbare locaties. Daarnaast tonen professionals van technologiebedrijven en expats die op zoek zijn naar ruimere huisvestingsopties bijzondere belangstelling voor België.

Villa Belgie

Deze villa en de villa ernaast kosten bijvoorbeeld slechts € 450.000. Bron: Zimmo.be

Potentiële kopers en huurders hebben de mogelijkheid om dicht bij de Nederlandse grens te verhuizen. Veel mensen geven de voorkeur aan locaties binnen een korte rit van ongeveer tien minuten vanaf de grens, zodat ze gemakkelijk kunnen pendelen tussen beide landen. Dit maakt het mogelijk om te genieten van het beste van beide werelden – het rustige leven in België en werk- of sociale connecties in Nederland.