In 2023 heeft Jeff Bezos, de oprichter van Amazon, zijn al indrukwekkende vermogen nog verder vergroot. Volgens Fortune is zijn nettowaarde gestegen van $ 107 miljard naar maar liefst $ 177 miljard. Dit betekent dat hij binnen één jaar een winst van maar liefst $ 70 miljard heeft behaald. Een onvoorstelbaar bedrag voor de meeste mensen.

Jeff Bezos realiseert in 2023 inkomen van bijna $ 8 miljoen per uur

Als we dit bedrag verder analyseren, blijkt dat Jeff Bezos gemiddeld zo’n $ 7.990.868 per uur heeft verdiend in het afgelopen jaar. Dit betekent dat hij meer geld verdient in één uur dan de meeste mensen in hun hele leven zullen verdienen. Het is moeilijk voor te stellen hoeveel rijkdom en invloed hij met dit inkomen kan vergaren.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Jeff Bezos (@jeffbezos)

Vergelijkbaar met een typische Amerikaanse werknemer

Om de omvang van Jeff Bezos’ inkomen te begrijpen, kunnen we het vergelijken met het mediane levenslange inkomen van een typische Nederlandse werknemer in 2023, dat ongeveer $ 1,7 miljoen bedroeg. In slechts 12,76 minuten verdient Bezos het equivalent van dit mediane levenslange inkomen. Met andere woorden, wat een gemiddelde werknemer gedurende zijn hele loopbaan verdient, verdient Jeff Bezos in iets minder dan 13 minuten.

Het is verbazingwekkend om te bedenken hoeveel verschil er kan zijn tussen de rijksten der aarde en de rest van de bevolking. Jeff Bezos heeft met zijn ongekende succes en vermogen een nieuwe standaard gezet voor wat mogelijk is in termen van financiële groei en accumulatie van rijkdom.

Als we kijken naar deze cijfers, kunnen we niet anders dan onder de indruk zijn van de prestaties van Jeff Bezos. Het is duidelijk dat hij een unieke positie inneemt in de wereldwijde economie en dat hij met Amazon een enorme impact heeft gehad op hoe mensen winkelen en zaken doen.

Hoewel het belangrijk is om te erkennen dat niet iedereen dezelfde kansen heeft als Jeff Bezos, laat zijn succes zien wat er mogelijk is als je vastbesloten bent om je doelen na te streven en risico’s durft te nemen. Het inspireert ons om onze eigen ambities na te jagen en onze grenzen te verleggen.