Een Amerikaanse TikTokker, Jeff Bryant, deed wel een hele bijzonder aankoop via de Amerikaanse webwinkel Amazon. In een impulsaankoop kocht de 23-jarige TikTokker een huis voor ruim $ 26.000, omgerekend € 24.000 inclusief verzending en belastingen. Zonder twee keer na te denken rekende hij af en binnen een week zou de bezorger al op de stoep staan met zijn kersverse aankoop. Hij besloot zijn aankoop te delen via TikTok en dit leverde hem miljoenen views op. Wie weet is dit de nieuwe oplossing voor de woningnood hier in Nederland.

Woning via Amazon leverde hem tientallen miljoenen views op

Jeff Bryant is een Amerikaanse TikTokker met ruim 100.000 volgers en 5,4 miljoen likes op zijn TikTok-account. De 23-jarige TikTokker deelt bijna dagelijks content op zijn account. Hierin laat hij grappige momenten uit zijn leven zien en reageert hierop. Zo besloot hij ook om zijn duurste aankoop via Amazon te laten zien op het Chinese platform. De video waarin hij de aankoop aankondigde leverde hem 8,9 miljoen views, bijna 1 miljoen likes en 24 duizend comments op van kijkers. De kijkers vragen zich vooral af hoe het kan dat hij genoeg geld op zijn rekening heeft staan om het huis te kopen.

@hittaa_jeff #greenscreen i will never forget this 😂 what do i be doing #fyp #foryou #amazon #house #foryoupage #spender #newhouse #unfold #amazonfinds #explorepage ♬ original sound – Jeff Bryant

De video over zijn aankoop leverde hem niet alleen veel weergaven op, maar ook een werknemer van Amazon zag de video voorbij komen. De ‘Amazon-specialist’ die de video had gezien gaf de TikTokker verschillende upgrades zodat de woning niet zou tegenvallen. Zo werd de woning in een compleet andere kleur geleverd, de woonoppervlakte kreeg een upgrade en er werden twee banken mee geleverd met de woning. De laatste en misschien wel belangrijkste extra, die de Amazon-specialist Jeff aanbood, was een plek om het huis neer te zetten. Jeff beschikt momenteel namelijk nog niet over een stuk land waar hij de gekochte woning kan neerzetten.

Achteraf toch niet tevreden over de woning

De bezorgers hebben het huis opgebouwd op de tijdelijke locatie zodat de TikTokker het huis rustig op zijn gemak kan bekijken. Wanneer Jeff een stuk land heeft gevonden zullen ze het huis afbouwen, daarheen verhuizen en weer opbouwen voor maar € 700. De Amerikaanse TikTokker moet echter wel vaart zetten achter het vinden van een geschikt stuk land, iedere week dat het huis op de tijdelijke locatie staat kost dit hem namelijk € 140. In het tweede deel van de TikTok serie over het Amazon huis laat Jeff de woning van binnen zien, hij is echter niet geheel te spreken over het eindresultaat.

Zo vindt hij de plafonds van de woning erg laag, hij vindt de badkamer een leuke uitstraling hebben, maar alles is gemaakt van plastic en nep marmer. Door de lage plafonds wil hij niet wonen in de woning, de TikTokker is 1.70 m lang en raakt al bijna het plafond. Zijn plan is om de woning te verhuren via Airbnb om geld te verdienen. Om dit te doen heeft hij echter eerst verschillende vergunning nodig waar hij op wacht. Alhoewel de woning hem veel geld heeft gekost, heeft dit avontuur hem ook een aantal dingen opgeleverd. Zodra alles rond is zal de woning zorgen voor een passief inkomen, daarnaast heeft dit avontuur op TikTok hem tientallen miljoenen views opgeleverd. Alle views, likes, nieuwe volgers en reacties zorgen voor veel traffic op zijn kanaal waardoor hij hier eventueel ook geld mee zou kunnen gaan verdienen.