Helaas, het is waar de Audi RS6 zal de komende jaren verdwijnen hoe u deze nu kent. Het Duitse automerk gaat zich primair richten op elektrische modellen. Alle Audi’s met een even nummer zullen elektrisch zijn, de oneven uitvoering zullen nog beschikken over een verbrandingsmotor. Audi wil alleen voor het definitieve afscheid van de Audi RS6 eindigen met een grandioze apotheose. Audi komt met een pracht exemplaar van de RS6 GT, hoe u deze auto nog nooit eerder zag.

660 oplages van de laatste Audi RS6 ooit

In de auto is grote verandering gaande en ook Audi doet hier aan mee. Het Duitse automerk wil zich primair richten op elektrische modellen. Het betekent echter niet dat de auto’s met verbrandingsmotor definitief verdwijnen. De opvolger van de A6 zal dus de A7 worden. Om de iconische naam te eren komt Audi met een laatste RS6 variant met maar 660 oplages. De GT heeft een bijzonder wrap, waarmee Audi verwijst naar de Audi 90 IMSA GTO. Met deze auto deed het Duitse automerk aan het eind van de jaren 80 een poging om het Amerikaanse IMSA GTO-kampioenschap te winnen. De wrap die verwijst naar deze iconische racewagen is niet verplicht om te nemen.

Audi RS6 GT

Bron: Audi

De Audi 90 IMSA GTO is niet de enige inspiratie bron voor de nieuwe RS6 uitvoering. Een aantal jaar geleden hebben een aantal stagiairs van Audi Design mee gedacht over wat de mogelijkheden waren met een RS6. Uit dit project kwam uiteindelijk RS6 GTO. Dit ontwerp wat een stuk extremer, maar werd goed ontvangen door het publiek. Met dit ontwerp in het achterhoofd is Audi verder gaan designen. Jürgen Löffler, een designer bij Audi, is erg trots op de dubbele achtervleug van de RS6 GT. De grille van deze uitvoering is vergeleken met de grille van de RS6 Performance zes millimeter minder hoog. Alhoewel dit als weinig verschil klinkt, zorgt dit voor een hele andere feel.

Topsnelheid van 305 km/u

Wanneer u wel voor de unieke wrap kiest zullen er twee banen leeg gelaten worden. Onder deze banen is het prachtige carbonfiber te vinden die Audi gebruikt voor deze uitvoering. De RS6 GT is ook de eerste en meteen de laatste RS6 waar geen dakrails op zitten. Door het ontbreken van deze dakrails oogt de auto optisch nog lager, de auto heeft hierdoor een ultiem sportieve uitstraling. De kleine unieke features die deze auto te bieden heeft, zorgen ervoor dat het productieproces deels handmatig moet worden uitgevoerd. De RS6 GT wordt dan ook van Neckarsulm naar Böllinger Höfe verscheept om de onderdelen van de GT op de auto te monteren.

Audi sleutelt minder aan het interieur van de auto. Op de middentunnel kunt u het productienummer vinden, hieraan kunt u zien in welke van de 660 exemplaren u rijdt. De auto is uitgerust met prachtige sportieve stoelen en de hoeveelheid Dinamica-vezel is wat uitgebreid. Voor de drijflijn heeft Audi ook niet alles uit de kast gehaald. De Audi heeft een 4,0-liter V8 en beschikt hiermee over 630 pk en 850 Nm. Met deze motor haalt de Audi een snelheid van 100 km/u in 3,3 seconden. In 11,5 seconden bereikt de auto een snelheid van 200 km/u. Met deze uitvoering van de Audi kunt u een topsnelheid bereiken van 305 km/u, de auto beschikt daarnaast over keramische remmen waardoor je altijd weer veilig tot stilstand kunt komen.