Het is deze week alweer vijf jaar geleden dat de legendarische modeontwerper Karl Lagerfeld de aarde heeft verlaten. De Duitse modeontwerper stierf op 19 februari in 2019 en liet toen een heel belangrijk iemand achter op aarde. De grote liefde van Lagerfeld was zijn poes Choupette en hier had hij dan ook een flink bedrag aan nagelaten. Echter lijkt het niet allemaal zo soepel te lopen als gepland. De persoon wie verantwoordelijk is voor het in goede banen leiden van de erfenis is al vijf jaar spoorloos verdwenen. Hierdoor heeft nog geen enkele van de erfgenamen van Karl Lagerfeld zijn geld nog gezien. Ook zijn grote liefde Choupette moet nog wachten op haar deel van de erfenis.

Accountant van Lagerfeld verdwenen

Karl Otto Lagerfeld was een Duitse modeontwerper, kunstenaar en fotograaf. Hij wordt gezien als een van de invloedrijkste couturiers van het einde van de twintigste en het beging van de eenentwintigste eeuw. Lagerfeld begon zijn carrière in de mode in de jaren vijftig en werkte voor verschillende top modehuizen, waaronder Balmain, Patou en Chloé, voordat hij in 1983 terechtkwam bij Chanel. Hier werd hij creatief directeur in 1983 en bleef tot aan zijn dood toezicht houden op elk aspect van de creatieve activiteiten van het modehuis. Hij hielp bij alle output, van het ontwerpen van collecties tot het toezicht houden op reclamecampagnes en winkeldisplays. In januari 2019 kwam de modeontwerper niet opdagen bij een tweetal shows van Chanel in Parijs. Hij zei nooit eerder af, achteraf bleek dat Lagerfeld alvleesklierkanker had.

Bij het overlijden van Karl Lagerfeld kreeg zijn accountant de verantwoording over de uitvoering van het testament. Lucien Frydlender moest ervoor zorgen dat iedere gegadigde zijn of haar deel van de erfenis van Karl Lagerfeld zou krijgen. Tot op de dag van vandaag heeft echter niemand nog een euro gezien. Volgens een lokale bron is het echter ook onbekend waar de accountant van Lagerfeld precies is. In de laatste fase van Lagerfeld zijn leven stelde hij een testament. In dit testament nam hij de namen op van de allerbelangrijkste mensen uit zijn leven en natuurlijk zijn grote liefde Choupette. Lagerfeld had een enorm bijzondere band met zijn huisdier. Karl Lagerfeld kon slecht tegen drukte in zijn omgeving en zocht dan vaak de rust op. Zijn poes Choupette was de enige die hem niet tot last was en deze rust verstoorde. De poes zou hem zelfs een aardiger persoon gemaakt hebben volgens Lagerfeld zelf.

Totale erfenis van Karl Lagerfeld zou maar liefst € 200 miljoen zijn

Of de poes ook zoveel hield van haar baasje als andersom blijft altijd de vraag. Echter lijkt het of Choupette wel degelijk kan communiceren. Op het Instagram-account van de poes worden regelmatig berichten gedeeld uit naam van Choupette. Kort na de dood verscheen er bijvoorbeeld een post hierin. Hierin vertelde de poes dat ze de steunbetuigingen waardeert en aan het rouwen is met een gebroken hart. Ook verscheen er vorig jaar op Vaderdag een bericht uit naam van Choupette. De poes deelde een portret van haar en Lagerfeld samen en schreef hierbij haar ‘vader’ te missen. Inmiddels is de poes een waar verdienmodel geworden. Zo wordt het portret en naam van de poes gebruikt door grote merken. Ook heeft Lagerfeld verschillende producten ontworpen in het teken van zijn huisdier.

Alhoewel de poes zichzelf weet te onderhouden met het werk wat ze verricht ontbreekt er een aardig zakcentje. Françoise Caçote is de huidige verzorgster van de poes, zij zou opgenomen zijn in het testament. Zij zou zich fulltime inzetten voor het verzorgen van de poes, in ruil hiervoor zou ze € 1,5 miljoen ontvangen. Choupette was niet altijd al de poes van Karl Lagerfeld, eerder werd hij verzorgd door model Baptiste Giabiconi. Dit model was zo belangrijk voor Karl Lagerfeld dat hij volgens een lokale bron maar liefst 30% zou ontvangen van de gehele erfenis van Karl Lagerfeld. In totaal zou het om een erfenis gaan van maar liefst € 200 miljoen. Andere namen die waren opgenomen in het testament van Lagerfeld zijn: zijn petekind Hudson en diens vader Brad Kroenig, zijn hoofd communicatie Caroline Lebar, het Britse model Jack Davies, lijfwacht Sebastien Jondeau, ontwerpster Amanda Harlech, rechterhand Virginie Viard, maar ook Prinses Caroline Van Monaco. Alleen tot de accountant van Lagerfeld niet boven water is zal niemand een euro ontvangen.