Lamborghini, de Italiaanse auto fabrikant van luxe sportwagens, wist voor het eerst meer dan 10.000 auto’s te verkopen in een jaar wereldwijd. De Lamborghini’s worden geproduceerd vanuit de productiefaciliteit in Sant’ Agata Bolgnese, Italië, waar tevens het hoofdkantoor is gevestigd. De fabrikant van luxe sportwagens die eigendom is van Volkswagen via hun dochterbedrijf Audi verkocht 10% meer auto’s vergeleken met het jaar 2022.

Lamborghini verkoopt ruim 10.000 auto’s in 2023

Lamborghini wist de meeste voortgang te boeken Europa, Afrika en het Midden-Oosten. In deze gebieden steeg de verkoop van de luxe auto’s met maar liefst 14% vergeleken met 2022. Lamborghini doet nog altijd het best zaken in de Verenigde Staten, hier wist het Italiaanse automerk ruim 3000 auto’s te verkopen. Dit is een groei van 9% vergeleken met 2022. Ons buurland Duitsland staat op de tweede plek in deze lijst, hier wist Lamborghini bijna 1000 auto’s te verkopen. Voor Lamborghini zelf is dit ook een mijlpaal om nooit te vergeten. Voorzitter en CEO van Lamborghini vindt het een ware bron van trots voor het hele bedrijf om over de grens van 10.000 verkochte auto’s te gaan in een jaar tijd.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Lamborghini (@lamborghini)

De populairste auto die verkocht werd was de Lamborghini Urus, van deze auto werden maar liefst 6000 exemplaren verkocht. Het is niet gek dat deze auto zo populair is. Het geavanceerd design, de buitengewone rijdynamiek en de opwindende prestaties zijn zonder twijfel de factoren die aan de basis van het succes van de Urus liggen. De auto die als tweede het meest werd verkocht door het Italiaanse automerk was de Huracan. Van deze Lamborghini werden 3962 exemplaren verkocht in twaalf maanden. Dit model combineert de hoogste expressie van Lamborghini’s vermogen met de exclusieve verfijning van Italiaans handwerk en belichaamt authentiek design en de modernste mechanische technologie. De Lamborghini Huracán is de perfecte samensmelting van technologie en design.

Lamborghini introduceert eerste PHEV in het luxesegment

In het diamanten jaar voor Lamborghini werden niet alleen veel auto’s verkocht, maar introduceerde ze ook de eerste PHEV in het luxesegment. De Lamborghini Revuelto zou de eerste plug-in hybride auto worden van Lamborghini. Daarnaast presenteerde Lamborghini ook een volledig elektrische concept auto. De Lamborghini Lanzador gaat een rebelse en futuristische look hebben, maar toch het onmiskenbare DNA van Lamborghini behouden. Echter wordt deze auto pas verwacht beschikbaar te zijn in 2028. De SEO van Lamborghini wil nog wel oppassen met de nieuwe technologie, maar wel goed investeren in dit segment.

Niet alleen Lamborghini wist goede cijfers te halen in 2023. Het Italiaanse automerk Ferrari, gevestigd in Maranello, wist ook goede cijfers te boeken in de afgelopen jaren. In 2022 stelde het automerk hun winstverwachtingen bij naar boven. Ferrari wist meer winst te behalen door prijsverhogingen en de verkoop van exclusieve modellen. In 2022 had Ferrari een verkooprecord van maar liefst 13.221 auto’s in twaalf maanden tijd. Komende maand zal er nog een zeer exclusief racemonster van Ferrari worden geveild. De auto moet een astronomisch hoog bedrag gaan opleveren van maar liefst € 11 miljoen.