Het Cavalieri Waldorf Astoria, geprezen als het meest prestigieuze vijfsterrenhotel van Rome en een favoriete keuze onder beroemdheden zoals Leonardo DiCaprio en George Clooney, opent nu voor het eerst zijn deuren voor rondleidingen als onderdeel van de voortdurende 60-jarige jubileumviering. Geopend in 1963, herbergt het hotel een van ’s werelds grootste particuliere kunstcollecties, een uitgebreide galerij met duizenden werken samengesteld door de Terruzzi-familie, voormalige eigenaars van het vijfsterrenhotel.

Vijfsterrenhotel in Rome biedt exclusieve rondleiding aan

“Het is een genoegen om een rondleiding te geven in deze ruimte omdat deze open is voor het publiek, zodat iedereen kan binnenkomen en de kunstwerken kan bewonderen die deze unieke collectie vormen,” zegt kunsthistorica en gids van het vijfsterrenhotel in Rome Alexandra Massina. In de ontvangsthal hangen vier doeken van Giuseppe Zeis, een van de meest illustere Venetiaanse landschapsschilders uit de 18e eeuw, wiens schilderijen te vinden zijn in de National Gallery in Londen. Naast de liften vindt u de podiumkostuums van de beroemde balletdanser Rudolf Nureyev, geboren in Sovjet-Unie. En een bronzen beeldhouwwerk van Bertel Thorvaldsen; het marmeren tweelingbeeld hiervan bevindt zich in de Hermitage in St. Petersburg.

Meer dan twintig 17e en 18e-eeuwse wandtapijten, waaronder werken van Aubusson en Gobellins, zijn verspreid door het hele hotel te vinden. De collectie omvat ook een zeldzaam Beauvais-tapijt uit 1725, getiteld “De Verhalen van de Koning van China”.

Het Cavalieri Waldorf Astoria hotel is veel meer dan alleen een vijfsterrenhotel het is een kunstgalerij op zichzelf. Met meer dan 1000 buitengewone kunstwerken biedt dit luxe hotel bezoekers nu de mogelijkheid om deze prachtige collectie te bewonderen tijdens speciale rondleidingen. Stap binnen in de wereld van weelderige schoonheid terwijl u wordt verwelkomd door kunsthistorici die u meenemen langs de indrukwekkende werken die het hotel sieren. Van meesterwerken uit vervlogen tijden tot hedendaagse kunst, elke hoek van het hotel onthult een nieuwe verrassing.

De Terruzzi-familie heeft met veel zorg en toewijding deze unieke verzameling samengesteld, waardoor gasten niet alleen kunnen genieten van hun luxueuze verblijf, maar ook kunnen genieten van een culturele ervaring als geen ander. Of u nu een kunstliefhebber bent of gewoon nieuwsgierig naar de schoonheid die dit hotel herbergt, deze rondleiding biedt een onvergetelijke ervaring.

Verken de rijke geschiedenis van het hotel en zijn kunstcollectie

Tijdens de rondleiding leert u meer over de geschiedenis van het Cavalieri Waldorf Astoria en de kunstwerken die er te vinden zijn. Van historische schilderijen tot beeldhouwwerken, elk stuk vertelt een verhaal en biedt inzicht in de artistieke tradities van verschillende tijdperken.

Een hoogtepunt van de tour is het bewonderen van Giuseppe Zeis’ Venetiaanse landschappen, waarvan er vier in de ontvangsthal hangen. Deze meesterwerken brengen u terug naar het 18e-eeuwse Venetië, terwijl u wordt omringd door elegantie en schoonheid. Daarnaast zult u versteld staan ​​van de prachtige commode die ooit toebehoorde aan een koning van Polen, evenals Rudolf Nureyev’s podiumkostuums die spreken van zijn indrukwekkende carrière als balletdanser.

De rondleiding biedt ook een kijkje in de wereldberoemde Beauvais-tapijten, met als hoogtepunt het zeldzame tapijt uit 1725 met als thema “De Verhalen van de Koning van China”. Deze levendige wandkleden nemen u mee op een reis door mythen en legendes, waardoor u wordt ondergedompeld in een andere tijd en cultuur.

Een unieke culturele ervaring wacht op u

Of u nu een gast bent bij het dit vijfsterrenhotel in Rome of gewoon geïnteresseerd bent in kunst en cultuur, deze rondleiding biedt een buitengewone kans om een van ’s werelds grootste particuliere kunstcollecties te ontdekken. De deskundige gidsen zullen u begeleiden door de geschiedenis en betekenis achter elk kunstwerk, waardoor u een dieper begrip krijgt van de artistieke schatten die dit hotel herbergt.

Mis deze unieke culturele ervaring niet en boek vandaag nog uw rondleiding door het Cavalieri Waldorf Astoria in Rome. Laat u betoveren door de prachtige kunstwerken en geniet van een onvergetelijke reis door de geschiedenis en cultuur.