Tech-miljardair Larry Page, mede-oprichter van Google, heeft onlangs opnieuw de krantenkoppen gehaald met zijn meest recente vastgoedaankoop – het 300 hectare grote Cayo Norte in Puerto Rico. Deze aankoop, ter waarde van maar liefst $ 32 miljoen in 2018, wordt beschouwd als het grootste particuliere eiland in heel Puerto Rico. Met deze verwerving voegt Page Cayo Norte toe aan zijn bestaande verzameling privé-eilanden, waaronder het eiland Tavarua in Fiji, het eiland Eustatia op de Britse Maagdeneilanden en Hans Lollik en Little Hand Lollik op de Amerikaanse Maagdeneilanden.

De locatie en geschiedenis van Cayo Norte

Cayo Norte, voorheen bekend als West Key of North East Key, ligt ongeveer 37 kilometer ten oosten van Puerto Rico, voor de kust van Culebra. Dit tropische toevluchtsoord biedt prachtige witte zandstranden en wordt omgeven door koraalriffen en wilde dieren. Voordat Page eigenaar werd van Cayo Norte, behoorde het eiland toe aan lokale ontwikkelaar Dan Shelley. Daarvoor was het eigendom van de familie Padrón.

Sinds Page eigenaar is geworden, zijn er geen ontwikkelingsaanvragen ingediend voor Cayo Norte. Er is echter wel activiteit in de buurt van het eiland, met mensen die elektrisch aangedreven surfplanken gebruiken, een watersport die populair is onder technologiegiganten zoals Page, Mark Zuckerberg en Larry Ellison.

Lokale natuurbeschermingsorganisaties hopen dat Cayo Norte beschermd zal worden om ontwikkelingen te voorkomen die het gebied zouden kunnen schaden. Het behoud van de natuurlijke schoonheid en biodiversiteit van het eiland is voor hen van groot belang.

De vastgoedportefeuille van Larry Page

Naast zijn privé-eilandaankopen bezit Larry Page naar verluidt ook andere hoogwaardige eigendommen, wat blijkt uit zijn opmerkelijke vastgoedaankopen op verschillende locaties over de hele wereld. Page’s investeringen en acquisities tonen zijn interesse in het verwerven van prestigieus en waardevol onroerend goed. Hij heeft een voorliefde voor exotische locaties en lijkt te genieten van de privacy en exclusiviteit die deze eigendommen bieden.

Zijn verzameling privé-eilanden stelt hem in staat om te ontsnappen aan de drukte van het dagelijkse leven en te genieten van afgelegen paradijzen waar hij tot rust kan komen en kan genieten van zijn welverdiende vrije tijd. Larry Page’s recente aankoop van Cayo Norte in Puerto Rico heeft nogmaals de aandacht gevestigd op zijn indrukwekkende vastgoedportefeuille. Als mede-oprichter van Google heeft Page een vermogen van $ 120 miljard vergaard.