Bij een ongeval heeft een Rolls-Royce zijn glans verloren door in Haarlem tegen een paal aan te parkeren. Het voorval, dat de verbeelding prikkelt en vooral vragen oproept over de oorzaak, laat zien dat zelfs de luxueuste voertuigen niet immuun zijn voor ongelukken. De prachtige Rolls-Royce, een symbool van rijkdom en verfijning, raakte betrokken bij een ongeluk dat niet alleen de auto zelf, maar ook de omgeving beschadigde. De rechter voorkant van de auto had flink schade opgelopen, maar ook de vredige stoep en een onschuldige paal werden slachtoffer van het ongeluk.

Rolls-Royce Ghost botst in Haarlem tegen lantaarnpaal

De eigenaar van een Rolls-Royce Ghost had wel een erg slechte dag. Op een doodnormale doorgaande weg in Haarlem wist de bestuurder de Rolls-Royce tegen een paal aan te parkeren. De rechter voorkant van de auto zit volledig in elkaar, dit zal een dure reparatie worden voor de eigenaar. De uiterst dure bolide heeft echter ook flink wat schade aangericht aan de desbetreffende paal en omliggende stoep. Waarom de bestuurder van de Rolls-Royce Ghost uitweek om vervolgens zijn peperdure wagen tegen een paal te parkeren is niet bekend. Echter, een ding is zeker de bestuurder had een erg slechte dag. Aan het opknappen van de auto met een waarde van € 493.000, zal zeker een erg hoog prijskaartje hangen.

De in Haarlem tegen de paal aan geparkeerde Rolls-Royce is een prachtige uitvoering van het Britse automerk Rolls-Royce. Het desbetreffende exemplaar is een Rolls-Royce Ghost uit 2017. De achterwielaangedreven auto heeft een benzinemotor en levert een maximumvermogen van 420 kW (563 pk) en een maximum koppel van 780 Nm. Het gemiddeld verbruik van de auto bedraagt volgens Rolls-Royce 13,6 l/100 km, oftewel 1 op 7,4. De Rolls-Royce Ghost is een auto van Rolls-Royce die onder de Phantom is gepositioneerd. Het model had eerst de codenaam RR4, waarna hij als 200EX Concept in maart 2009 op de Autosalon van Genève werd tentoongesteld aan het publiek. In april 2009 kreeg de auto de naam Ghost mee, als ode aan de Silver Ghost van Rolls-Royce.

Eerder botste Rolls-Royce van € 600.000 ook

De auto’s van Rolls-Royce zijn echte paradepaardjes, bijna iedere ster is inmiddels eigenaar van een pracht auto van Rolls-Royce. Zo werd rapper Boef kort geleden de eigenaar van een Rolls-Royce Cullinan met een waarde van € 544.000. De Nederlandse dj Tiësto is ook eigenaar van een Rolls-Royce Cullinan. Eind vorig jaar liet de wereld dj zijn bolide onder handen nemen door het team van Mansory. De wereldster met misschien wel de uniekste Rolls-Royce moet Justin Bieber zijn. De popster is de trotse eigenaar van een speciaal voor hem gemaakte ‘zwevende’ Rolls-Royce Wraith. Door de unieke wieldoppen lijkt het net of de Rolls-Royce over de straat zweeft. Het is echter te hopen dat de unieke Rolls-Royce’s van de sterren nooit tegen een paal in Haarlem aan geparkeerd zullen worden.

Het zal echter niet de eerste keer zijn dat er zo een unieke wagen crasht in Nederland. Afgelopen zomer werd er met de door Mansory getunede Rolls-Royce Cullinan van Hakim Ziyech flinke schade gereden. De auto van de voetballer, met een nieuwprijs van € 600.000, is op een Volkswagen Polo geklapt en wist een geheel fietsenrek uit de grond te rijden. De bestuurder van de auto was echter niet Ziyech zelf. Na het ongeval is de bestuurder aangehouden. De kosten voor de reparatie van deze Rolls-Royce zullen iets hoger hebben gelegen, dan de kosten voor de schade van Rolls-Royce die tegen de paal werd geparkeerd.