Zwitserland is natuurlijk een alpenland dat bekend staat om zijn idyllische landschappen, de beste skigebieden en fungeert als het hart van de (exclusieve) horlogerie. Aan het prachtige Vierwoudstrekenmeer, onder de rook van de stad Luzern, ligt het Bürgenstock Hotel en Resort. Dit vijfsterrenhotel lijkt rechtsreeks uit een sprookje te komen en is niet voor iets populair onder beroemdheden.

Bürgenstock Hotel en Resort: toevluchtsoord voor beroemdheden

Dit luxe toevluchtsoord werd in 1873 al geopend en werkte gelijk als een magneet voor de meest welgestelden in Europa. Het hoogtepunt kende het hotel in de jaren ’50 en ’60. In deze periode kwamen vele A-artiesten naar Zwitserland om te ontsnappen aan de paparazzi. Enkele bekende namen die het hotel hebben bezocht zijn: Audrey Hepburn – die zelfs 17 jaar gewoond heeft in een kapel op het hotelterrein – Charlie Chaplin, Indira Gandhi en Jimmy Carter. In 1964 was het verblijf decor van de Bondfilm Goldfinger, met Sean Connery als 007.

Aankomst bij het vijfsterrenhotel

Om bij het hotel te komen wordt u vervoert door een catamaran van het resort. U wordt opgehaald vanaf hun aanlegsteiger in Luzern en vervolgens wordt u over het Vierwoudstrekenmeer naar het hotel vervoerd. Na de boottocht stapt u in een kabelbaan, waarnaar u naar het hotel wordt gebracht.

Bij aankomst in het dorp vallen gelijk de grote, glamoureuze hotels en de tientallen restaurants op. Opvallend is dat het in het dorp, Obbürgen, twee van de beste gezondheidsretraites van Zwitserland liggen. In de naaste omgeving van het hotel is van alles te doen. Van fietsen en wandelen, tot golfen en tennissen. Het resort is de grootste van Zwitserland, op 150 hectare grond en omgeven door niks anders dan bergen en heuvels.

Al meer dan 100 jaar een vakantieoord voor welgestelden

Het resort is al meer dan 100 jaar een vakantieoord voor welgestelden, royalty’s en sterren van het witte doek. Het verblijf moet het idee geven dat u heel even ver verwijderd bent van de problemen in de wereld. Dat verklaart het element kabelbaan, wat één van de manieren is om het resort te bereiken. U kunt er ook ‘gewoon’ met de auto komen, maar dat is natuurlijk wel een stuk minder sprookjesachtig.

Even binnenkijken…

Het Bürgenstock is een verbluffende oase van wellness. Er zijn twee spa’s, de Alpine Spa en het Waldhotel Spa. De Waldhotel spa richt zich vooral op diegenen met lange en/of chronische gezondheidsklachten. De Alpine spa heeft een oppervlakte van maar liefst 100.000 vierkante meter en is daarmee één van de grootsten ter wereld. Het binnenzwembad van de Alpine spa heeft de grootte van een gemiddeld auditorium, met fantastisch uitzicht door de ramen rondom. U kunt er baantje trekken, maar ook lekker ontspannen neerploffen met een goed boek.

Daarnaast is er een overloopzwembad naar buiten. Met whirlpools en waterstralen en heerlijke watertemperatuur van 35° voelt het zwemmen hier alsof u door de wolken zweeft. De mist die er hangt, draagt bij aan de sprookjesachtige setting.

Het resort biedt 82 kamers en 20 suites met allen uitzicht op het meer. De accomodaties zijn het absolute toppunt van luxe, met een keuken, woonkamer, eetkamer, buitenterras, sauna en zelfs eigen behandelkamer. De kamers zijn chic en modern en hebben walnotenhouten vloeren, ruwe stenen afwerkingen en gekleurde kwartsietmuren.

Benieuwd naar wat zo’n verblijf nou eigenlijk kost? Al ‘vanaf’ € 1.496′ per nacht kunt u zich even een wereldster voelen.