In de wereld van luxe horloges zijn er stukken die niet alleen de tijd vertellen, maar ook verhalen van vakmanschap, exclusiviteit en pure schoonheid. Een zodanig verhaal is dat van de Billionaire Family- horlogecollectie door Jacob & Co., een reeks die sinds haar introductie in 2015 grenzen heeft verlegd op het gebied van design, innovatie en luxe.

Jacob & Co. lanceert de nieuwe, extravagante Billionaire Family-collectie

Gelanceerd in 2015 als een uniek stuk, markeerde ‘Billionaire’ een ongehoorde mijlpaal in de wereld van hoogwaardige horloges. Dit project was geen klein kunstje; het vereiste jaren om 239 smaragdgeslepen witte diamanten te vinden, sorteren, snijden en voorbereiden. Met een ongelooflijk prijskaartje van $ 18 miljoen en zijn kenmerkende filigrane skelet tourbillon-uurwerk plaatste dit meesterwerk zich onmiddellijk aan de top van de voedselketen in uurwerkmakerij. ‘Billionaire’ trok immense internationale aandacht, wat Jacob & Co. inspireerde om een hele collectie te baseren op dit astronomische concept.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door JACOB & CO. (@jacobandco)

Van visie naar collectie de evolutie

Met ‘Billionaire II’ ($ 7,7 miljoen) nam Jacob & Co. het initiële concept nog verder mee in hun creatieve reis. Dit exemplaar blonk uit met 424 diamanten die samen 161 karaat bedekten, inclusief een tourbillon-uurwerk gezet met 57 baguette-geslepen diamanten, wederom een nooit eerder vertoonde prestatie. Hieropvolgend introduceerde het merk de beperkte serie ‘Billionaire III’, bestaande uit 18 stuks met elk 714 witte baguette-geslepen diamanten. Deze serie werd uitgebreid met ‘Billionaire III Diamonds and Rubies’, waarbij zelfs de flens, beweging en kroon waren ingezet met in totaal 134 robijnen. Waarde: $ 3 miljoen.

Jacob & Co. bleef echter vernieuwen binnen deze schitterende lijn door gebruik te maken van Ahoka-geslepen diamanten voor het unieke stuk genaamd ‘Billionaire Ashoka’. Dit werd gevolgd door ‘Billionaire Ashoka Smaller’, een gelimiteerde editie van slechts 18 stuks met daarin 480 Ahoka-gesneden diamanten (100 ct.). Elk nieuw model binnen deze collectie heeft niet alleen grenzen verlegd op technisch en esthetisch vlak, maar heeft ook gepionierd in hoe luxe wordt gedefinieerd binnen hoogwaardige horlogerie. Ook deze heeft een waarde van zo’n $ 3 miljoen.

Wat brengt de toekomst?

Met elke nieuwe toevoeging aan de Billionaire Family-collectie zet Jacob & Co. hogere normen voor wat mogelijk is binnen zowel juwelen- als uurwerkmakerij. De vraag die nu rest is: welke wonderen zal deze legendarische collectie ons nog brengen? Terwijl we wachten op toekomstige meesterwerken blijft één ding zeker: Jacob & Co.’s Billionaire-collecties blijven verbazen en inspireren – niet alleen verzamelaars en liefhebbers, maar iedereen die waardering kan opbrengen voor buitengewone schoonheid gecombineerd met uitzonderlijk vakmanschap.

Het pad dat begonnen is met één uniek stuk heeft zich ontwikkeld tot een volledige reeks iconische tijdmeesters die symboliseren wat er allemaal mogelijk is wanneer passie voor perfecte samengaat met onbegrensde creativiteit en innovatie. Zo blijft Jacob & Co.’s Billionaire-horlogecollecties onze herinnering aan dat ware luxe ligt in details zo fijn dat ze bijna buiten bereik lijken totdat ze werkelijkheid worden gemaakt.