Het pittoreske dorpje Allingawier, genesteld in het hart van Zuidwest-Friesland, spreekt tot de verbeelding met zijn historische charme en serene landschap. Met de recente beschikbaarheid van een bijzonder dorp op 2,4 hectare grond, openen zich nieuwe mogelijkheden voor ondernemende geesten en liefhebbers van bijzondere woon- of bedrijfslocaties.

Op Funda is bijna een geheel dorp te kopen

In het voormalige museumdorp Allingawier staat op Funda nu een pand te koop dat barst van potentieel. Het biedt uiteenlopende mogelijkheden zoals wonen in groepen, het runnen van een horecabedrijf of het organiseren van evenementen. De combinatie van ruime grond en een authentiek gebouw maakt dit eigendom uitermate geschikt voor creatieve en duurzame projecten. Of u nu droomt van een gezamenlijk woonproject met gelijkgestemden of ambities hebt in de horeca- of evenementensector; deze locatie biedt de ruimte om uw visioenen werkelijkheid te laten worden.

Funda dorp te koop

 

Historische betekenis en prachtige ligging

Allingawier is niet alleen bekend om zijn kleinschaligheid met slechts 75 inwoners, maar ook om zijn rijke geschiedenis. Deze achtergrond draagt bij aan de unieke sfeer die men ervaart bij bezoek aan dit dorp. Het aangeboden pand kijkt uit over idyllische weilanden en beschikt over een indrukwekkende 50 meter lange privésteiger langs waterrijk gebied – ideaal voor watersportliefhebbers of zij die simpelweg genieten van rustgevende natuurtaferelen.

Funda dorp te koop

Strategisch gelegen met ruime bouwmogelijkheden

De ligging nabij de Afsluitdijk en het strand van Makkum maakt Allingawier goed bereikbaar en aantrekkelijk voor zowel permanente bewoning als recreatieve doeleinden. Daarnaast biedt het plot de kans om minimaal zes woningen te bouwen, wat veelbelovend is voor ontwikkelaars met oog voor landelijke schoonheid. Het culturele erfgoed, gebouwd in 1800, beslaat 500 m² vloeroppervlak op een perceel van maar liefst 24.003 m², waardoor er volop ruimte is voor diverse bestemmingsplannen voor de meerdere panden, waaronder een monumentale kop-rompboerderij. Zodoende heeft u voor ‘slechts’ € 1,5 miljoen een geheel dorp in handen.

Het unieke pand in Allingawier vertegenwoordigt niet alleen een stukje Nederlandse geschiedenis, maar biedt ook ongekende mogelijkheden voor toekomstige eigenaren. Of u nu aspiraties hebt binnen de recreatieve sector, droomt van gemeenschappelijk wonen in harmonie met natuur en cultuurhistorie of investeringsmogelijkheden zoekt; deze locatie verdient uw aandacht. Mis deze zeldzame kans niet om eigenaar te worden van een stukje paradijs in Friesland! Neem hier een kijkje op Funda.