Porsche heeft zijn grenzen verlegd met de introductie van de Taycan Turbo GT en de Taycan Turbo GT met Weissach-pakket, waarbij ze de lat hoger hebben gelegd voor prestaties en innovatie. Deze nieuwe modellen, met een verbluffend vermogen van meer dan 1100 pk, vertegenwoordigen de belichaming van Porsche’s streven naar perfectie op de weg en op het circuit. Met recordbrekende acceleratietijden en geavanceerde technologieën beloven ze een ongeëvenaarde rijervaring die elke verwachting overstijgt.

De Taycan Turbo GT sprint van 0 naar 100 km/u in slechts 2,3 seconden

Porsche kondigde met trots hun nieuwste modellen aan. De Taycan Turbo GT en Taycan Turbo GT met Weissach-pakket belichamen het summum van sportieve prestaties binnen het Taycan-gamma, waarbij ze de lat nog hoger leggen voor elektrische auto’s. Met een indrukwekkend vermogen van 580 kW (789 pk) en een piekvermogen van maar liefst 815 kW (1108 pk) met overboost, bieden deze modellen ongeëvenaarde kracht en acceleratie. De Taycan Turbo GT sprint van 0 naar 100 km/u in slechts 2,3 seconden (2,2 seconden met het Weissach-pakket), waarmee hij één of twee tienden van een seconde sneller is dan zijn voorgangers.

Taycan Turbo GT

Bron: Porsche

Ook het verschil in acceleratie naar 200 km/u is significant, met 6,6 seconden voor de Taycan Turbo GT en 6,4 seconden met het Weissach-pakket, wat tot 1,3 seconden sneller is dan de Taycan Turbo S. Dit alles wordt mogelijk gemaakt door de krachtige pulse-inverter, met een maximale capaciteit van 900 ampère op de achteras, wat resulteert in een maximumkoppel van 1340 Nm. Met een indrukwekkende actieradius van maximaal 555 kilometer, blijven deze modellen niet alleen indruk maken op het circuit, maar bieden ze ook een aanzienlijke reikwijdte voor dagelijks gebruik.

Door slim gebruik van lichtgewicht materialen 75 kg lichter

Door slim gebruik te maken van lichtgewicht materialen heeft Porsche het gewicht van de Taycan Turbo GT aanzienlijk weten te verminderen, met een besparing tot wel 75 kg vergeleken met de Taycan Turbo S. Dit wordt mogelijk gemaakt door carbon onderdelen, zoals CFRP-kuipstoelen en een lichtere bagageruimte. Standaard is de Taycan Turbo GT uitgerust met het Dynamic pakket, inclusief een specifiek afgestemd Porsche Active Ride onderstelsysteem voor een perfecte connectie met de weg, vooral in dynamische rijomstandigheden. De exclusieve 21-inch Turbo GT-velgen, met reliëfgefreesde spaken, besparen gewicht en ventileren de remmen effectief. Standaard zijn geoptimaliseerde PCCB-remmen die twee kilo lichter zijn en remklauwen in de exclusieve kleur Victory Gold.

Taycan Turbo GT

Bron: Porsche

Voor de Porsche Taycan Turbo GT heeft Porsche speciaal aandacht besteed aan aerodynamica en exterieurontwerp. Met een opvallende voorspoiler, adaptieve spoiler en matrix ledkoplampen ademt deze Porsche een onmiskenbaar racegevoel uit. Het exterieur is verkrijgbaar in zes exclusieve kleuren, waaronder Pale Blue Metallic en Purple Sky Metallic. Binnenin wordt het sportieve microvezeltextiel Race-Tex standaard geleverd, met zwarte accenten in leer en lichtgewicht kuipstoelen met een hoogglans carbonafwerking. Adaptieve Sportstoelen Plus zijn beschikbaar zonder meerprijs, terwijl een exclusieve interieuruitrusting op aanvraag verkrijgbaar is in contrasterende tinten.

Weissach-pakket speciaal ontworpen voor het circuit

De Porsche Taycan Turbo GT met Weissach-pakket is speciaal ontworpen voor het circuit, met een focus op precisie en scherpte. Dit pakket tilt de prestaties naar een nog hoger niveau, met een acceleratie van 0 naar 100 km/u in slechts 2,2 seconden, een tiende sneller dan de standaard Taycan Turbo. Met een topsnelheid van 305 km/u en verbeterde aerodynamica, inclusief een vaste achterspoiler die zorgt voor een neerwaartse druk van maximaal 220 kg, is deze auto een krachtpatser op het circuit. Het Weissach-pakket reduceert het gewicht met ongeveer 70 kg door het weglaten van overbodige elementen zoals de achterbank en isolatiemateriaal. Dit zorgt voor een nog wendbaardere en lichtere rijervaring, terwijl het GT-interieurpakket met zwart Race-Tex en andere luxe features de rijbeleving compleet maakt.

Taycan Turbo GT

Bron: Porsche

Met verbluffende records op zowel de Nordschleife als Laguna Seca, domineert de Porsche met Weissach-pakket de wereld van elektrische serieproductieauto’s nog voordat deze op de markt verschijnt. Op Laguna Seca veroverde de auto de titel van snelste elektrische serieproductieauto met een indrukwekkende tijd van 1:27,87 minuut, terwijl op de Nürburgring-Nordschleife een pre-productieversie al een nieuw klasserecord vestigde met een rondetijd van 7:07,55 minuten. Met een geoptimaliseerd Attack Mode-systeem biedt deze auto tot 120 kW aan extra vermogen gedurende tien seconden, waardoor het een ongeëvenaarde krachtpatser op het circuit is.

De eerste modellen van de Porsche Taycan Turbo GT zullen vanaf dit voorjaar verkrijgbaar zijn bij de Nederlandse Porsche Centra, met een consumentenadviesprijs van € 249.900.