Het verversen van de olie van een auto duurt vaak niet erg lang, en is vaak niet erg duur. Hoe anders is dat bij de olieverversing van een Bugatti Veyron? Deze neemt maar liefst 27 uur in beslag, en kost ook nog eens meer dan € 19.300. Een video op YouTube laat zien waarom dit proces zo tijdrovend en kostbaar is.

Video op YouTube laat zien waarom het verversen van de olie van een Bugatti Veyron zo duur en tijdrovend is

Normaliter kost het zoals gezegd ongeveer een uurtje om de olie van een reguliere auto te verversen. Ook is dit met zo’n € 100 al snel afgedaan. Dat is bij een Bugatti Veyron wel anders. Daar kost het verversen van de olie, naast 27 manuren, ook nog eens liefst € 20.000. Een video op YouTube laat zien waarom.

De Veyron staat onder autokenners en liefhebbers te boek als een technisch wonder en abnormale supercar, die eigenlijk weinig onderhoud nodig heeft. Mocht de Veyron dan wel een keer iets mankeren, bent u eigenlijk direct in de aap gelogeerd. Royal Exotic Cars, een bedrijf dat luxe auto’s verhuurt, laat op YouTube zien hoe een olieverversing van de Veyron tot stand komt. Spoiler-alert: alles concluderend hangt het eigenlijk samen met het royale imago van Bugatti. Maar dat is niet het enige.

Zestien oliepluggen

De echte reden dat de olieverversing van een Veyron zo duur en tijdrovend is, is te vinden bij het feit hoe de Veyron is gebouwd. Een normale auto heeft immers slechts twee oliepluggen die onderhoud nodig hebben, een Bugatti Veyron heeft er liefst 16. Bovendien hoeven monteurs bij ‘normale’ auto’s alleen de motorkap te openen om de olie te verversen. Maar de Bugatti is in dezen een soort bouwpakket. De Veyron dient op een lift te worden gezet, waarna onder meer de achterbumper, zijpanelen en nog veel meer delen van het exterieur moeten worden verwijderd om toegang te verschaffen tot het motorgedeelte.

Dat proces is behoorlijk hectisch alsook delicaat. In combinatie met het te vinden Bugatti-logo, kost dit geintje al gauw zo’n € 20.000. Bekijk de desbetreffende YouTube-video over de olieverversing van een Bugatti Veyron hieronder: