Johnny Depp kennen we als de gezellige Jack Sparrow uit Pirates of the Caribbean. Momenteel is het echter nogal stil rondom de Amerikaanse acteur. Op beeld ten minste, want achter de schermen zou Depp zijn oog hebben laten vallen op een kasteel in het Italiaanse Turijn, ter waarde van zeker € 4 miljoen.

Stilte rondom Johnny Depp

Zoals gezegd kennen we Johnny Depp als misschien wel één van de bekendste acteurs ter wereld. Die bekendheid verwierf hij vooral als Jack Sparrow in de hitserie Pirates of the Caribbean. Die serie omvatte uiteindelijk vijf films, met ook nog een aantal spin-offs. De filmreeks bracht ruim 4 miljard Amerikaanse dollar op en staat daarmee op de 15e plaats in de lijst van succesvolste filmreeksen.

Na nog vele andere rollen, was het vrij stil rondom Depp. Tot 2022, toen de acteur werd aangeklaagd door zijn toenmalige vrouw Amber Heard. Depp werd beticht van huiselijk geweld, en eiste een schadevergoeding van zeker $ 50 miljoen. Heard werd op haar beurt weer aangeklaagd voor smaad en laster. Depp eiste $ 100 miljoen. Na maandenlang gesteggel in de rechtbank en de internationale media-aandacht – waarbij veel buitenstaanders de kant van de acteur kozen – kwam er een vonnis: de aantijgingen jegens Depp bleken lasterlijk, en na hoger beroep werd besloten dat Heard $ 1 miljoen aan Depp moest betalen.

De acteur laat zijn oog vallen op historisch kasteel in Turijn

Inmiddels probeert Depp de draad weer op te pakken. Momenteel is hij druk in de weer met het regisseren van een biopic over kunstenaar Amedeo Modigliani. Gedurende zijn tijd in Italië bezocht hij regelmatig met een vriend kasteel Montalto Dora in Turijn. Volgens ingewijden uit Italië zou Depp inmiddels al meerdere bezichtigingen hebben gedaan. Het kasteel zou voor € 4 miljoen in de etalage staan. Het uitgestrekte pand is ruim 22.000 m² groot en beschikt over 11 slaapkamers, 13 badkamers, een geplaveide binnenplaats en een 15e-eeuwse kapel.

De aandacht van Depp voor het pand is niet per se goed nieuws, zo vindt Renzo Galletto, burgemeester van Montaldo Dora tegenover The New York Post: “Een beroemdheid die een historisch monument zoals het kasteel van Montalto Dora zou kopen, zou veel aandacht naar het gebied trekken, maar we weten niet zeker of dit de juiste aandacht voor de gemeenschap zou zijn. Het kasteel is een gebied van communautair belang, wat betekent dat er bepaalde regels aan verbonden zijn die moeten worden gevolgd”, voegde Galletto eraan toe.