Autoliefhebbers – en steenrijken – kunnen binnenkort wellicht hun hart ophalen. Een zeer unieke Lamborghini Veneno Roadster, waarvan er wereldwijd slechts negen zijn geproduceerd, wordt binnenkort geveild. De wagen werd ontwikkeld ter ere van het 50-jarig jubileum van Lamborghini, en verscheen in een uiterst beperkte oplage.

Unieke Lamborghini Veneno Roadster belandt binnenkort onder de hamer

De Lamborghini Veneno Roadster werd in 2013 gelanceerd om het 50-jarig jubileum van de Italiaanse autofabrikant te vieren. In essentie is de wagen gebaseerd op de Aventador, maar dit exemplaar is nog een stukje unieker ten opzichte van dat model. De wagen maakte zijn debuut voor de buitenwereld tijdens de Autosalon van Genève in dat jaar. Met de Veneno haalde Lamborghini alles uit de kast, en presenteerde het dit grensverleggende model op het gebied van wat op straat kan worden gereden.

Lamborghini Veneno Roadster

Bron: SBX Cars

Zo kreeg de Veneno Roadster een volledig berustende carrosserie die de aero-downforce maximaliseert en de lift vermindert. Dat gegeven wordt afgetopt met de grote koolstofvezel achtervleugel, ondersteund door een centrale vin die verstelbaar is. Hoewel initieel gezien begonnen met Aventador-mechanica, heeft zijn eigen exclusieve monocoque van koolstofvezel. Samen met de carrosserie- en interieurpanelen van koolstofvezel, vermindert het uitgebreide gebruik van het lichtgewicht materiaal in totaal bijna 136 kilo van het gewicht van een standaard Aventador. De carrosserie is ontworpen voor neerwaartse kracht en stabiliteit, tot aan de rugvin die door het achterdek loopt.

Tweede van de negen gebouwde exemplaren

Eén van de modellen gaat nu dus naar de veiling. Het nu te veilen exemplaar overtreft alles. Het betreft de tweede bolide in de serie van negen en wordt gekenmerkt door enkele, nog meer in het oog springende kenmerken. De Veneno Roadster is uitgevoerd in matzwart met een selectie felgroene accenten aan de buitenkant (alsook aan de binnenkant), waaronder de frontsplitter, zijschorten en diffuser aan de achterkant. Onder die indrukwekkende carrosserie gaat een opgewaardeerde versie van de motor schuil, die normaal in de LP700-4 Aventador wordt gebruikt. Dat betreft een atmosferische V12 van 6,5 liter, die 750 pk, waarmee in 2,9 seconden van 0 naar de 100 kilometer per uur kan worden gesprint. Vervolgens kan een topsnelheid van zeker 356 kilometer per uur worden gehaald.

Lamborghini Veneno Roadster

Bron: SBX Cars

Nu wordt dit unieke model dus geveild. Met slechts 1.778 kilometer op de teller, is dit een unieke kans voor (steenrijke) autoliefhebbers. De wagen zal onder de hamer gaan bij SBX Cars, waar eerder ook al deze bijzondere Mercedes-AMG One werd geveild.