Een prachtig landgoed in het noorden van de Amerikaanse staat Californië is voor $ 23 miljoen in de etalage gezet. Het riante optrekje behoorde vanaf 1983 toe aan voormalig Apple-CEO John Sculley, alvorens het via een aantal omwegen nu opnieuw te koop wordt aangeboden.

Voormalig landgoed van vroegere Apple-CEO in Noord-Californië voor vele miljoenen op de vastgoedmarkt verschenen

Het was het voorjaar van 1983 toen Sculley aan de slag ging bij Apple, toen nog een klein techbedrijfje, opgericht door de in 2011 overleden Amerikaan Steve Jobs. Destijds kostte de woning hem $ 2 miljoen. Een kleine zeven jaar later, drie jaar voor zijn ontslag bij Apple, verkocht Sculley de woning weer door aan Samuel Maslak, medeoprichter van echografiefabrikant Acuson. Nu, zo’n drie decennia later is het pand in de stille verkoop beland, met een niet misstaande vraagprijs van $ 23 miljoen.

Landgoed Californië

Het landgoed in Noord-Californië nabij Silicon Valley werd in de jaren ’30 gebouwd door de bekende modernistische architect Gardner Dailey, voor de familie van zijn vrouw. Maar in de jaren die volgden, vooral toen Maslak de regie over het landgoed in Noord-Californië had, heeft de riante woning jaren van renovatie en restauratie ondergaan. Zodoende valt de stijl van het landgoed nu meer te omschrijven als een Engels, landelijk. De woning rust op een perceel van liefst 1,5 hectare. Op dat immense terrein rust het landhuis, dat beschikt over onder meer zes slaapkamers en negen badkamers, verdeeld over 10.000 m² aan leefruimte. Glas-in-loodramen en terrassen bieden tevens een schilderachtig uitzicht op de naburige Menlo Country Club-golfbaan, de Baai van San Francisco, East Bay Hills en Mount Diablo.

Landgoed Californië

Hoe u op dat perceel geraakt? Middels een door hekken omheinde afgesloten oprit, die naar het stenen paradijs leidt. Naast het landgoed, zijn op het terrein ook nog eens naar een garage met ruimte voor vier auto’s. Deze is een beetje weggestopt aan de zijkant van het huis, en heeft een beveiligde voetgangersingang die uitkomt op een stenen loopbrug, die door een ruime binnenplaats loopt met daarin een zwembad en een speciaal ontworpen bank rond een eeuwenoude eik, voordat hij uitmondt bij de statige voordeur.

Foyer met groen getinte marmeren vloeren zet de toon

Bij het openen van de voordeur geraakt u in de foyer, die wordt geaccentueerd door groen getinte marmeren vloeren. Verder valt de trap met gebeeldhouwde balustradeleuningen in het oog, die u naar een grote, met hout beklede woonkamer met een cassetteplafond, een open haard en een gezellige zithoek leidt.

Landgoed Californië

Ook is er een aangrenzende kantoorruimte met boekenplanken én een natte bar, die uitmondt in twee multifunctionele zitkamers, te vinden. Andere facetten die in het oog springen zijn onder meer een formele eetkamer, met daarbovenop een kristallen kroonluchter in Murano-Venetiaanse stijl, evenals een Europees geïnspireerde keuken.

Tot slot zijn er uiteraard nog de slaapvertrekken. De meest opvallende is de primaire hoofdsuite, voorzien van met een eigen balkon, een vrijstaand kantoor en dubbele kleedkamers en badkamers, samen met een afgelegen appartement met één slaapkamer met een eigen ingang, woonkamer, keuken en badkamer. De woning wordt te koop aangeboden bij Compass.