Hoewel we van Matthijs van Nieuwkerk al een tijdje niks meer vernemen, roert de ooit zo geroemde presentator zich wel op de vastgoedmarkt. De 63-jarige Amsterdammer heeft namelijk meer dan een miljoen stukgeslagen op een prachtig dubbel bovenhuis in Den Haag.

Matthijs van Nieuwkerk verdwijnt van de radar naar veelbesproken Volkskrant-artikel

Matthijs van Nieuwkerk kennen we als de ooit zo geroemde presentator van De Wereld Draait Door, de razendpopulaire talkshow die in maart 2020 te midden van de Coronapandemie na bijna 15 jaar tot een eind kwam. Verantwoordelijk voor het succes: presentator Matthijs van Nieuwkerk. Het succes werd bij nader inzien echter overschaduwd door een door oud-medewerkers als giftig bestempelde werksfeer. In 2022 kwam er in De Volkskrant een vernietigend artikel naar buiten, waarin tientallen oud-medewerkers hun verhaal deden over misdragingen van Van Nieuwkerk. Zo zou hij mensen veelvuldig hebben geschoffeerd en uitgescholden en zou hij regelmatig woede-uitbarstingen hebben.

Woning Matthijs van Nieuwkerk

Bron: Bekende Buren

Na het artikel ging Van Nieuwkerk diep door het stof, en verscheen hij zo goed als onder de radar. Al zijn samenwerkingen werden stopgezet. Totdat RTL een jaar later besloot Van Nieuwkerk vast te liggen om zijn carrière nieuw leven in te blazen. Bij die zender zou hij overigens een aardig bedrag gaan opstrijken. Maar na nieuwe aantijgingen is die samenwerking voorlopig van de baan. Na de nieuwe beschuldigingen verliet Van Nieuwkerk het land in zijn Porsche Cayenne.

De presentator koopt een prachtig dubbel bovenhuis in Den Haag

Nu heeft Matthijs van Nieuwkerk van zich laten horen middels de aankoop van een prachtig dubbel bovenhuis in Den Haag. Daar betaalde hij volgens Bekende Buren € 1.105.000 voor, bij een vraagprijs van € 1.150.000. Dat houdt in dat de presentator € 45.000 minder dan de oorspronkelijke vraagprijs zou hebben betaald. Tevens heeft de presentator er een hypotheek op laten vestigen van € 1.250.000.

Woning Matthijs van Nieuwkerk

Bron: Bekende Buren

De nieuwe miljoenenwoning van Matthijs van Nieuwkerk in Den Haag, voorzien van vloerverwarming en een domotica-systeem, van de Amsterdammer beschikt onder meer over een totale woonoppervlakte van 147 vierkante meter. Er zijn zeven kamers te vinden, bestaande uit onder meer drie slaapkamers, een riante eetkamer en twee badkamers. Ook is er een royale woonkeuken met een kookeiland en alle soorten inbouwapparatuur te vinden. Dit alles is verdeeld over twee woonlagen.

Tot slot leiden de openslaande deuren van de keuken naar een riant dakterras.