Waar de revolutionaire Tesla Cybertruck voorlopig niet in Europa verkocht mag worden, omdat hij niet aan de Europese regelgeving voldoet, lijkt er nu toch een ingang gevonden te zijn. De Cybertruck is namelijk voor het eerst in Nederland gespot. En wel twee keer: eerst op de A16 ter hoogte van Breda, en andermaal op de A15 ter hoogte van Papendrecht.

Tesla Cybertruck mag (voorlopig) niet in Europa geleverd worden

Na jaren van wachten, is Tesla eind 2023 eindelijk begonnen met de productie van de revolutionaire Cybertruck. Nog voor de productie begon, stond het aantal bestelde bolides al op 650.000. Wel voornamelijk voor consumenten in de Verenigde Staten, waar de wagen wordt gemaakt. Maar Tesla kampt met veel problemen rondom de Cybertruck. Het feit dat de wagen compleet van staal is gemaakt, is volgens Tesla een belangrijk struikelblok wat betreft de productie geweest. Ook is het niet mogelijk om de wagen buiten de Verenigde Staten vooruit te bestellen. Tesla verwacht tot 2025 zo’n 125.000 Cybertrucks per jaar te kunnen maken. Vanaf dat moment zouden dat er 250.000 per jaar moeten worden.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Autoblog.nl (@autoblognl)

Nu wordt de wagen nog enkel in Noord-Amerika aan de man gebracht. En dat blijft ook nog wel even zo, want in Europa voldoet de Tesla Cybertruck (nog) niet aan de wetgeving. Door zijn hoeken en het materiaal is de wagen niet straatlegaal. Ook is hij met 3.104 kilo erg zwaar. Dat is minder dan 400 kilo tot er een vrachtwagenrijbewijs nodig is. Ook is dat hoge gewicht onaantrekkelijk voor Europese kopers in verband met (toekomstige) belastingen.

De Cybertruck moet dus compleet worden omgebouwd wil het in Europa de weg op mogen. De vraag is echter of Tesla dat wil, omdat de markt voor de truck in Europa vermoedelijk enorm klein is.

Eerste Tesla Cybertruck gespot in Nederland

Nu is toch de eerste Tesla Cybertruck gespot in Nederland, op een trailer met Belgisch kenteken, en op twee verschillende plekken. Eenmaal op de A16 ter hoogte van Breda in Brabant, een andere keer op de A15 ter hoogte van Papendrecht in Zuid-Holland.  De eindbestemming van de wagen is vooralsnog onbekend.