Afrojack is een bekende naam in de wereld van elektronische muziek. De Spijkenisser heeft de schaapjes allang op het droge, zo bewees hij in 2020. In dat jaar kocht hij een megalomane kasteelvilla in het Belgische Kalmthout, welke hij vier jaar na dato voor miljoenen in de etalage heeft gezet.

Grootheid in de mondiale dance-scene

Afrojack, pseudoniem van Nick van de Wall, geldt als één van de bekendste dj’s van Nederlandse bodem. De geboren Spijkenisser beleefde zijn doorbraak in 2008 met het nummer Drop down, in samenwerking met The Partysquad. In de jaren daarna volgden nog tientallen hits, zoals The Spark, Hey, Ten Feet Tall en Freedom. Tegenwoordig is Van de Wall vooral druk als platenbaas van zijn eigen label Wall Recordings.

In 2020 haalde Afrojack het nieuws met een megalomane aanschaf, te weten een kasteelvilla in het Belgische dorp Kalmthout. Toen Van de Wall dat object kocht, was het het duurste vastgoedobject van België. Hij kocht hem over van de Nederlandse miljonair Jan Rijsdijk, die zijn vermogen zou hebben vergaard in de Rotterdamse haven. Het is onbekend wat Van de Wall destijds voor het optrekje heeft neer moeten leggen, wel stond het object ooit eens voor € 15 miljoen te koop. Voor dat bedrag werd toen geen koper gevonden.

Afrojack zag in eerste instantie van koop van kasteelvilla af

De dj zag in eerste instantie van de koop af, maar ging uiteindelijk toch overstag. Bekende Buren weet ons te vertellen dat Afrojack nu € 7 miljoen vraagt voor de megalomane kasteelvilla.

Voor dat bedrag krijgt de nieuwe koper dan ook een voortreffelijk object. Villa ‘De Guliker’ beschikt over een woonoppervlak van 2.139 m² en staat op een perceel van liefst vijf hectare. Het omvat een “voortreffelijke woonruimte”, 8 ruime slaapkamers, 7 badkamers en een zwembad met wellnessgedeelte, maar ook drie garages, een wijnkelder en een luxe keuken van alle denkbare gemakken voorzien is. Een absolute droomlocatie.