Goed nieuws voor de autoliefhebbers, want te midden van het steeds meer elektrificerende tijdperk heeft Bugatti-CEO Mate Rimac aangegeven geen enkele reden te zien om na 2035 te stoppen met het gebruik van de verbrandingsmotor in hun modellen.

Mate Rimac gaat niet overstag en blijft met Bugatti focussen op de verbrandingsmotor

Sportautomerken wereldwijd zijn steeds meer aan het elektrificeren, zeker gezien het feit de Europese Unie het doel heeft gesteld om na 2035 geen benzineauto’s meer te verkopen – hoewel het nog maar de vraag is hoe realistisch dat plan is. Tot die tijd pronken de bij u welbekende merken als weleer, met het voortbrengen van nieuwe van een V12 voorziene pareltjes, zoals de Ferrari Dodici Cilindri en de nieuwe Aston Martin Vanquish.

Bugatti is voorlopig ook niet van plan het rustig aan te doen wat betreft de verbrandingsmotor, zo verzekert CEO Mate Rimac ons tegenover AutoExpress. In het interview zegt hij: “Ik lees de regels en ik zie geen reden waarom het onmogelijk zou zijn. De nieuwskoppen zeggen “auto’s met verbrandingsmotoren worden vanaf 2035 verbannen, maar als je de kleine lettertjes leest, staat dat nergens. Je kunt ze nog steeds bouwen, maar er zijn misschien wat strafmaatregelen.”

Geen laadpaal aan huis, maar…

Mocht het daadwerkelijk zover komen dat er vanaf 2035 enkel elektrische auto’s de markt zullen betreden, zal er flink moeten worden geïnvesteerd in bijvoorbeeld laadpalen, al dan niet aan huis. Ook daarin wenst Rimac onderscheidend te zijn: “Je zou zelfs een aantal prachtige Bugatti-tankstations kunnen maken voor de huizen van eigenaren, met behulp van synthetische brandstoffen.” Geen laadpaal aan huis, maar een tankstation dus.