Aankomend weekend verplaatst de Formule 1 zich weer naar één van de meest welvarende locaties ter wereld: Monaco. En dus staat deze week in het teken van het klaarmaken van de jachten en supercars. Zo zien we op verschenen beelden dat een Bugatti Chiron van $ 3,5 miljoen pardoes op een jacht wordt geladen.

Peperdure Bugatti Chiron wordt op jacht gehengeld voorafgaand aan Monegaskische GP

Vorig jaar vond de 80e editie van de meest prestigieuze race op de Formule 1-kalender plaats. Om dat te vieren, haalde filmmaker Tom Claeren een spectaculaire stunt uit door een klassieke Ferrari F40 op een jacht te hijsen. Dat doet hij een jaar daarna nog eens dunnetjes over, maar wel met een nóg exclusievere bolide, te weten een Bugatti Chiron van $ 3,5 miljoen.

Met dezelfde riskante techniek om de hypercar die miljoenen waard is het schip op te krijgen, hees het team de Franse Racing Blue Bugatti Chiron met een kraan en plaatste hem perfect op de voorste boeg. De ingewikkelde operatie was op zichzelf al een lust voor het oog, waarbij de Bugatti vanuit de lucht zag hangen terwijl hij hem in positie leidde. Het hele proces werd gedocumenteerd en door Claeren geplaatst op Instagram, waar hij in het bijschrift schreef: “Tot ziens in Monaco.” Bekijk de beelden hieronder:

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Tom Claeren – Monaco (@tomclaeren)

 

San Lorenzo

Het jacht is overigens ook niet iets om zomaar onbenoemd te laten. Dat betreft namelijk het 52 meter lange motorjacht genaamd ‘Seven Sins’, dat werd gebouwd door de Italiaanse scheepswerf Sanlorenzo.