In het Amerikaanse New York schijnen de meeste miljonairs ter wereld te wonen, namelijk 349.500. Dat blijkt uit onderzoek van Henley & Partners, dat zich specialiseert in migratie voor welgestelden. Ook Amsterdam is in deze lijst te vinden, de Nederlandse hoofdstad is terug te vinden op plek 28.

In New York wonen de meeste miljonairs ter wereld

Henley & Partners, een onderzoeksbureau dat zich specialiseert in migratie voor welgestelden, heeft een lijst gepubliceerd met daarin de steden met de meeste miljonairs. Daarin kwam New York als absolute winnaar uit de bus. ‘The Big Apple’ huisvest volgens de lijst met 349.500 (geregistreerde) miljonairs. Geen andere stad ter wereld kan aan dat aantal tippen. San Francisco staat op de tweede plaats met zo’n 306.000 miljonairs, en op gepaste afstand volgt de Japanse hoofdstad Tokio op plaats drie, met iets minder dan 300.000 miljonairs. In de top tien zijn nog drie andere Aziatische steden te vinden: Singapore, Hongkong en Peking.

Ook aan de westkust van de Verenigde Staten zijn relatief veel miljonairs te vinden. Dat komt vooral door aanwezigheid van bedrijven als Silicon Valley.

Amsterdam op plaats 28

In de lijst is één Nederlandse stad terug te vinden, en dat is niet geheel verrassend onze hoofdstad Amsterdam. Volgens het onderzoek wonen er in de hoofdstad 45.200 miljonairs en negen miljardairs. Daarmee staat Amsterdam maar net in de top 10 van Europese steden met de meeste welgestelden, na Londen, Parijs en Milaan, maar nog voor Madrid, Berlijn en Dublin.

Het hoogste percentage miljonairs is echter te vinden in Monaco. In het prinsendom aan de Middellandse Zee heeft meer dan 40% van de inwoners een vermogen dat boven de miljoen uitstijgt. Gemiddeld genomen hebben Monegasken een vermogen van zo’n $ 20 miljoen tot hun beschikking. Tevens is Monaco de duurste stad/het duurste land ter wereld. Voor een appartement aldaar dient vaak meer dan $ 35.000 per vierkante meter neergelegd te worden.