Dat de huizenprijzen in de randstad de pan uitrijzen, is u ongetwijfeld niet ontgaan. Maar wist u dat parkeerplaatsen tegenwoordig ook erg duur zijn? In Amsterdam wordt een parkeerplaats te koop aangeboden voor een prijs waar u enkele jaren geleden een vrijstaande woning van kon kopen. Het betreft dan ook de duurste parkeerplaats van Nederland.

Duurste parkeerplaats van Nederland staat te koop op Funda

De grondprijs in Nederland is erg hoog. Vooral in steden als Amsterdam en Rotterdam legt u absolute hoofdprijzen neer voor de kleinste stulpjes. Maar ook privéparkeerplaatsen delen tegenwoordig mee in de malaise. Op Funda wordt namelijk de duurste parkeerplaats van Nederland, gelegen in Amsterdam, voor een exorbitante prijs te koop aangeboden. In totaal worden er op het platform 558 parkeerplaatsen te koop aangeboden.

Parkeerplaats P.C. Hooftstraat

De locatie verraadt op zichzelf al waarom de parkeerplaats zo duur is, hij is namelijk gelegen in de P.C. Hooftstraat numero 228 31, om de hoek van het Vondelpark. Volgens de advertentie een absolute ‘A-locatie’, gezien de aanwezigheid van enkele luxe appartementen en dure winkels van onder meer Cartier, Louis Vuitton, Chanel en Hermès. De parkeerplaats zelf bevindt zich in een afgesloten complex onder de grond en heeft een ‘zeer gunstige ligging’. Bovendien is hij ook geschikt voor auto’s in het bredere segment. Naast een smalle auto, kunt u in hetzelfde vak bijvoorbeeld ook nog een Biro of scooter kwijt.

Toch past niet elke bolide in het vak

De parkeerplaats is ongeveer 4,65 meter lang en 3,85 meter breed, wat een oppervlakte van ongeveer 18 m² geeft. Voor de gemiddelde stadsauto natuurlijk groot genoeg, maar mocht u net wel een lange, exclusieve bolide berijden, dan bent u in de aap gelogeerd – om even in Amsterdamse termen te blijven. Een Rolls-Royce Spectre en een BMW i7 passen er bijvoorbeeld niet in, deze auto’s zijn ruim vijf meter.

Parkeerplaats P.C Hooftstraat

Enfin, het zijn wel uitzonderingen, daar moeten we eerlijk in zijn. De parkeerplaats wordt op Funda te koop aangeboden voor liefst € 495.000, of voor € 750 per maand. Daar komen bovendien ook nog eens maandelijkse servicekosten van zo’n € 100 bij bovenop. De garage wordt immers beheerd door VvE beheer Amsterdam.