Het geluk kan niet op voor een echtpaar uit de Franse stad Lyon. Zij kochten afzonderlijk een lot bij een bekende Franse loterij, en won uiteindelijk los van elkaar een bedrag van € 1,8 miljoen.

Frans echtpaar wint bij loterij los van elkaar een bedrag van € 1,8 miljoen

Het echtpaar uit Lyon nam in april allebei met een afzonderlijk lot deel aan de trekking van de Franstalige tak van de Keno-loterij, wat in Nederland beter bekend staat als de ‘Lucky Day’. Daarbij hadden ze weliswaar overlappende cijfers, maar niet precies dezelfde. Dat heeft te maken met het feit dat Keno een trekkingsspel is. Van meestal 70 of 80 ballen worden 20 ballen getrokken. De speler speelt naar keuze 2 tot 10 nummers per rooster.

Er bestaan bij Keno geen volsystemen, er kunnen zelfs prijzen worden gewonnen als men geen getal juist heeft. Dat heeft te maken met ingewikkelde kansberekeningen.

Vrijwilligerswerk

Toch mochten ze allebei afzonderlijk van elkaar een bedrag van € 1,8 miljoen bijschrijven. Het echtpaar, dat anoniem wil blijven, wil dankzij hun grote winst stoppen met werken en zich voortaan wijden aan vrijwilligerswerk.

Bijzondere loterijverhalen lijken de laatste tijd steeds meer de kop op te steken. Onlangs zagen we al een Brits stel dat in de veronderstelling was omgerekend € 3 gewonnen te hebben, terwijl dat uiteindelijk meer dan € 71 miljoen was. Een ánder Brits stel won £ 148 miljoen, maar ging uiteindelijk bankroet door de liefde. Ook zagen we mensen die zich per abuis als miljonair mochten bestempelen, zoals de Nederlander die op het vliegveld van Dubai een miljoen won, alsook de vrouw die met een verkeerde druk op de knop $ 1 miljoen mocht bijschrijven.