Mondiaal neemt het aantal elektrische auto’s steeds meer toe, en dus is het lang geen slecht idee ons even te oriënteren. U bent allicht bekend met het feit dat onze eigen Floris Wyers zijn kilometers in een prachtige BMW i7 maakt, maar mocht deze wagen het ooit begeven, is het wel goed om alvast te kijken naar alternatieven. In deze video staat dan ook een elektrische bolide centraal.

Stuntman Dennis en Floris Wyers testen de Rolls-Royce killer

We begeven ons naar de omgeving Oud-Zuid, waar we samen met stuntman Dennis Lippens van onze vrienden van Hedin Automotive een elektrische witte Hongqi E-HS9 aan een grondige test gaan onderwerpen. De wagen is ontworpen door de voormalige designchef van Rolls-Royce, en dus kan deze SUV gerust worden bestempeld als een Rolls-Royce killer. Zo’n € 350.000 (!) goedkoper dan een Brits model.

Hongqi bestaat sinds 1958 en heeft haar oorsprong in China. De E-HS9 is het eerste model dat in Nederland te vinden is. Er zijn wel meerdere elektrische modellen zijn in ontwikkeling en maken hun opwachting om op de Europese markt te verschijnen. De E-HS9 beschikt over maar liefst 551 pk en dus een geduchte concurrent voor de mondiale elektrische auto-industrie.

Enfin, wat Floris en stuntmant Dennis van deze wagen vinden, is in de video hieronder te bekijken: