Oud-topvoetballer Frank Rijkaard heeft zijn prachtige villa in de Amsterdamse Apollobuurt voor een exorbitant bedrag van € 8,8 miljoen in de etalage gezet. De voormalig verdediger, die met het Nederlands Elftal in 1988 Europees kampioen werd, stevent daarmee af op een riante winst.

Frank Rijkaard doet zijn naam eer aan

Frank Rijkaard begon zijn professionele carrière eind jaren 80 bij Ajax, waar hij in zijn eerste periode acht jaar actief was. In 1988 kende hij het absolute hoogtepunt van zijn carrière: hij wist, als basisspeler, het EK 1988 te winnen. Daarna verdiende hij een transfer naar AC Milan, waar hij, net zoals in zijn tijd bij Ajax, veel succes kende. Met de Milanezen wist hij liefst tien prijzen te winnen. Daarna volgden nog twee jaar bij Ajax, waarna hij in 1995 zijn carrière beëindigde. Hij werd coach, en trainde grote teams als FC Barcelona en Galatasaray. Inmiddels is Rijkaard praktisch gebrouilleerd met de voetbalwereld, en verschijnt hij nog maar zelden op bijvoorbeeld televisie.

Miljoenenvilla Frank Rijkaard

Bron: Funda

Maar achter de schermen gaat het de voormalig voetballer voor de wind. In 2016 kocht Frank Rijkaard samen met zijn vrouw een prachtige villa in de prestigieuze Apollobuurt in het Amsterdam Oud-Zuid. Volgens Bekende Buren betaalden ze daar een bedrag van € 4 miljoen voor, met een hypotheek van € 3 miljoen. Acht jaar later heeft de oud-voetballer het stulpje weer in de verkoop gezet. Hij verlangt maar liefst € 8,8 miljoen, waardoor Rijkaard, afgaande op de hypotheek, afstevent op een winst van € 4,8 miljoen.

Maar liefst 560 m² aan woonoppervlak

De woning heeft dan ook royale faciliteiten te winnen. Om te beginnen met een gigantische 560 m² aan woonoppervlak en liefst 14 kamers, waaronder zes slaap- en vijf badkamers, verdeeld over vier woonlagen. Trappen lopen hoeft niet, want er is een interne lift om bijvoorbeeld van de kelder op de bovenste etage te komen.

Miljoenenvilla Frank Rijkaard

Bron: Funda

In de kelder bevindt zich onder andere een thuisbar en een mediaruimte. Koken kan in de luxe woonkeuken, welke is voorzien van alle denkbare inbouwapparatuur. Buiten de woonkamer zijn er ook nog zit- en eetkamers. Aan de tuinzijde van het pand is een gym gesitueerd. Teves is er nog een bijgebouw met een compleet gastenverblijf. Verder is het pand een beschermd stadsgezicht. Wél heeft de woning slechts energielabel E. Maar dat is dan ook het enige minpunt wat ons betreft.