Het befaamde huis uit de films van Home Alone is opnieuw in de verkoop verschenen. De huidige eigenaren verlangen een bedrag van $ 5,25 miljoen voor het imposante optrekje in Winnetka, een plaats in de Amerikaanse staat Illinois.

Befaamd landgoed uit Home Alone-filmreeks moet ruim $ 5 miljoen opbrengen

U bent vast bekend met de Home Alone-filmreeks, gedurende de feestdagen worden ze immers tot in den treure herhaald. Home Alone gaat over de achtjarige McCallister, die gedurende de kerstperiode door zijn familie wordt vergeten terwijl zij voor een paar dagen naar Parijs vertrekken. Kevin beleeft daarop de kerst van zijn leven. Hij kan alles doen zonder dat zijn ouders het verbieden of hem vroeg naar bed sturen. Daarnaast heeft Kevin te maken met inbrekers die hun zinnen hebben gezet op het familiehuis. Op hilarische wijze heeft hij echter allerlei boobytraps gezet, waardoor de plannen stokken. Enfin, u bent wel bekend met de verhaallijn. De film was een groot succes: hij werd genomineerd voor Oscars en kreeg dan ook een vervolg.

De films zijn opgenomen in een woning aan de 671 Lincoln Ave in Winnetka, Illinois, in de Verenigde Staten. Het betreft een vrijstaande gezinswoning met een kelder en drie verdiepingen, dat zowel in de eerste als in de tweede film werd gebruikt als locatie. Het ligt in een buitenwijk genaamd “Roosevelt” van Chicago. De woning werd in 1988 door een familie gekocht.

Home Alone huis

Bron: Redfin

Nu is het huis uit Home Alone opnieuw in de verkoop verschenen. Het landhuis werd in 2012 al eens te koop aangeboden voor een bedrag van $ 2,4 miljoen, maar het werd toen voor $ 1,5 miljoen verkocht. Nu verlangen de huidige eigenaren een som van $ 5,25 miljoen.

Gebouwd in 1920

Het landhuis is gebouwd in 1920 en beschikt over drie slaapkamers, drie badkamers en twee toiletten, open haard en een vrijstaande dubbele garage. De inrichting van het huis zoals het in de film is te zien, was overigens niet door de toenmalige eigenaren uitgekozen. De filmmakers gaven de muren ander behang om een kerstsfeer te creëren. Ook werd er speciaal voor de film een boomhut gebouwd die na de opnames weer werd afgebroken.

De meeste binnenscènes werden overigens niet in het huis gefilmd, maar in een gymzaal van een middelbare school in de buurt. De scènes rond de grote trap in de gang zijn wel in het huis opgenomen, zoals het fragment waarin Kevin met een slee van de trap glijdt. Een aantal andere scènes werden opgenomen in andere kamers in de woning.