Bent u op zoek naar een mengelmoes van historie, luxe en comfort? Dan is landgoed Vegt en Hoff in het Utrechtse Breukelen ongetwijfeld iets voor u. Dit historische landgoed, zelfs voorzien van een eigen Wikipedia-pagina, staat voor bijna € 4,6 miljoen in de etalage.

Historisch landgoed in Breukelen staat voor € 4,6 miljoen in de verkoop

Landgoed Vegt en Hoff werd in 1873 gebouwd, en verwierf in 1972 de prestigieuze status van rijksmonument, en heeft zelfs een Wikipedia-pagina. Het object straalt dan ook een onmiskenbaar historisch erfgoed uit. Dit buitengewone landgoed biedt u de perfecte combinatie van weelderige rust, weidse ruimte, historische charme en is slechts een steenworp verwijderd van het gezellige dorpscentrum van Breukelen, onder de rook van Utrecht.

Landgoed Breukelen

Bron: Funda

Sinds de bouw heeft het landgoed eigenlijk amper veranderingen ondergaan. Dat is te zien aan het rijkelijk versierde, prachtige 18e-eeuwse monumentale hekwerk. Het object is gebouwd in een onmiskenbare eclectische stijl, witgepleisterd met hoge ramen en deuren. Het landhuis verkeert in uitstekende staat en is voorzien van moderne faciliteiten en installaties die op efficiënte zijn geïntegreerd. Helaas – of gelukkig, net hoe u het wenst te bekijken – zijn de originele interieurkenmerken door de eeuwen heen wel verdwenen. Toch zijn er volgens de advertentie op Funda tastbare sporen van weleer te vinden, zoals de prachtige marmeren vloer in de hal, het verfijnde stucwerk op de wanden en plafonds, en de brede paneeldeuren die toegang bieden tot de aangrenzende kamers.

Woonoppervlak van 526 m² op een perceel van 16.088 m²

Over ruimte heeft u niks te klagen. Het totale woonoppervlak bedraagt immers 526 m², het gehele perceel bestrijkt in totaal 16.088 m².

Landoged Breukelen

Bron: Funda

Bij betreden van de riante woning valt direct de immense hal in het oog, die helemaal doorloopt tot aan de achtergevel. De binnenruimte biedt de mogelijkheid om volledig naar eigen smaak aangepakt te worden. Zo geldt dat ook voor de zes slaapkamers.

Het perceel wordt verder aangevuld middels een gigantische tuin, omlijst door majestueuze bomen, gazons, sierlijke vijvers en kronkelende paden. De tuin strekt zich bijna 200 meter uit en heeft een breedte van ongeveer 80 meter. De hele achtertuin wordt omringd door prachtige hekwerken alsook watergrenzen, en herbergt diverse bijgebouwen, waaronder paardenstallen met hooizolder geschikt voor 7 paarden, verblijfsruimte, garage voor paardentrailer en een sfeervolle overkapping. Parkeren op eigen terrein kan ook ruimschoots, er is ruimte voor vier auto’s.