Het zit Marc Overmars zowel privé als zakelijk niet mee. De Gelderlander werd na het welbekende foto-debacle voor twee jaar geschorst als technisch directeur, en nu heeft hij ook nog eens flink verlies moeten bekopen met de verkoop van luxe pied-à-terre in het centrum van Amsterdam.

Niet de beste tijden

De wereld lag Marc Overmars aan zijn voeten. Na zijn actieve periode als voetballer bij Ajax, Arsenal en FC Barcelona kende hij als technisch directeur van Ajax een uiterst succesvolle periode. Samen met toenmalig algemeen directeur Edwin van der Sar en toenmalig trainer Erik ten Hag vormde hij een uitstekend functionerende driehoek, en waren zij voor een groot deel verantwoordelijk voor het succesjaar 2019, waarin de Amsterdammers de halve finale van de Champions League wist te behalen. Alles veranderde echter in 2022. In februari dat jaar bleek dat Overmars ongewenst foto’s van zijn geslachtsdeel naar vrouwelijke collega’s had gestuurd. Hij werd, gezien het drama rondom The Voice of Holland, direct ontslagen.

Marc Overmars

Bron: Bekende Buren

Na vier maanden kon hij echter alweer aan de slag bij Royal Antwerp FC. Maar ook daar moest hij, vanwege hartproblemen ditmaal, zijn functie opnieuw neerleggen. In november 2023 maakte de FIFA bekend dat Overmars twee jaar, waarvan één jaar voorwaardelijk. Overmars besloot die schorsing te aanvaarden, en zit dus momenteel thuis.

Marc Overmars pied-à-terre met flink verlies

Overmars kocht tijdens zijn tijd in Amsterdam een luxe pied-à-terre aan de Keizersgracht in onze hoofdstad. Die had hij op een gegeven moment niet meer nodig, en dus besloot hij het stulpje in de verkoop te zetten, voor een bedrag van € 1,1 miljoen. Te gortig voor veel mensen, en dus zag Overmars zich genoodzaakt de vraagprijs drastisch te verlagen.

Marc Overmars appartement

Bron: Bekende Buren

Marc Overmars heeft het pied-à-terre uiteindelijk voor € 850.000 weten te verpatsen, volgens Bekende Buren aan een Belgische durfkapitalist. Dat is dus zelfs nog € 10.000 lager dan wat de voormalig technisch directeur van Ajax er oorspronkelijk voor betaalde.

Het appartement, een rijksmonument, bestaat uit een bel-etage en een souterrain. De woonoppervlakte bedraagt 98 m². Op de bel- etage bevinden zich twee ruime kamers en suite met een trap naar het souterrain. Het plafond is 4,2 meter hoog en er bevinden zich twee manshoge spiegels. Beneden is een ruime slaapkamer en een luxe badkamer met sauna te vinden, ingericht door Piet Boon. De keuken is luxe en voorzien van diverse inbouwapparatuur.