Het zijn gouden tijden voor Max Verstappen. De Formule 1-coureur rijgt nog altijd alle records aan elkaar, en ziet de kassa steeds vaker rinkelen. De Limburger dendert dan ook naar de top 20 best betaalde atleten van 2024: dit jaar mag hij ruim € 74,5 miljoen bijschrijven.

Max Verstappen is op weg naar zijn vierde wereldtitel

Het zijn nog altijd gouden tijden voor Max Verstappen. De 26-jarige Limburger wist in 2021 na een bloedstollend gevecht met Lewis Hamilton zijn eerste Formule 1-wereldtitel binnen te slepen, en herhaalde dat kunstje de daaropvolgende twee jaar op zeer dominante wijze. Ook in 2024 is Verstappen, ondanks dat hij al twee races dit seizoen niet won, de torenhoge favoriet voor de eindoverwinning. De Red Bull-coureur verdient met zijn prestaties dan ook een aardig zakcentje, zoveel zelfs dat hij zich in de prestigieuze lijst met top 20 bestbetaalde atleten van 2024 mag voegen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Forbes (@forbes)

Volgens financieel tijdschrift Forbes verdiende hij de afgelopen twaalf maanden € 74,5 miljoen, goed voor een zeventiende plaats op de jaarlijkse ranglijst. Niet eerder verdiende een Nederlandse sportman in een jaar zo veel geld. Voetballer Cristiano Ronaldo (Al-Nassr) is overigens lijstaanvoerder. Hij mocht vorig jaar zeker $ 260 miljoen bijschrijven.

Xander Bogaerts

De lijst wordt eigenlijk steevast gedomineerd door in Amerika spelende honkballers. Na Verstappen is honkballer Xander Bogaerts momenteel de best betaalde Nederlandse sporter, met een jaarinkomen van ruim € 23 miljoen. Frenkie de Jong en Virgil van Dijk zijn de best betaalde Nederlandse voetballers, met inkomens die buitenlandse media schatten op respectievelijk € 20 miljoen en € 12,8 miljoen in 2023.

Verstappen dankt zijn jaarinkomen hoofdzakelijk aan zijn lucratieve contract bij Red Bull Racing, het Formule 1-team waarvoor hij sinds 2016 uitkomt. Verstappen is verreweg de best betaalde sporter die Nederland ooit heeft gekend: in de mondiale lijst stond hij vorig jaar al 22ste met een inkomen van € 59 miljoen. Mocht de Nederlandse coureur zo blijven presteren als dat hij nu doet, is het niet ondenkbaar dat hij volgend jaar weer enkele plekken zal gaan stijgen.