Bizarre beelden uit de stad Benin City in Nigeria. Op een verlaten compound in die stad is namelijk een heuse Bugatti teruggevonden. Hij verkeert echter allemaal in erbarmelijke staat, en mensen op social media vragen zich af hoe deze bijzondere bolide op de desbetreffende locatie terecht is gekomen.

Op een verlaten compound in Nigeria staat een heuse Bugatti

De compound met de Bugatti is gelegen in Benin City, een stad in het oosten van Nigeria, in één van de gevaarlijkste gebieden ter wereld. Naast de Bugatti, staan op het terrein ook een Lexus en een Range Rover. De video van de achtergelaten auto’s deed eerst de ronde in Nigeria en ging daarna ook wereldwijd viraal. Wat in ieder geval zeker is, is dat al deze auto’s eruitzien alsof ze hier al heel lang hebben stilgestaan. Ze hebben allemaal een beschadigde carrosserie, leeggelopen banden en allerlei soorten vuil, deuken en blauwe plekken, wat doet vermoeden dat de wagens er al maanden, zo niet jarenlang staan.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Akpovire Okugbere (@carcontinent)

Het is een trend die we tegenwoordig vaker zien. In India zagen we bijvoorbeeld dat een zeldzame Mercedes S600 Limousine al sinds 2009 onaangeroerd langs een weg stond, en stond in datzelfde land een Aston Martin Rapide te verstoffen in een kelder. Ook werd een zeldzame Maserati Mistral aangetroffen in een bos in Groot-Brittannië.

Replica

Om de autoliefhebbers onder ons enigszins gerust te stellen: het gaat hoogstwaarschijnlijk wel om een replica van een Bugatti, een Veyron of soortgelijke in dit geval. Het embleem is namelijk verfoeilijk en heeft zelfs wat weg van een Bentley-logo, en ook de carrosserie laat nogal te wensen over, deze ziet er immers erg plastic uit. Desondanks is het zonde, want in een land als Nigeria is een dergelijk model namelijk veel waard. Het lijkt in ieder geval om een op een Bugatti geïnspireerde supercar te gaan.

Hoe de wagens op de verlaten compounds zijn gekomen, is zoals gezegd dus vooralsnog onduidelijk.