Beatles-lid Paul McCartney is de eerste Brit ooit die met zijn muziek een miljardairsstatus heeft weten te verwerven. De 81-jarige Beatles-zanger heeft volgens The Sunday Times afgelopen jaar zeker £ 50 miljoen (omgerekend € 58 miljoen) verdiend met zijn tournee en muziek, wat hem de prestigieuze status heeft opgeleverd.

Paul McCartney heeft met zijn muziek een miljardairsstatus weten te verwerven

Paul McCartney is één van de grootste muzikanten ter wereld. Hij werd in de jaren 60 bekend als basgitarist, pianist, gitarist, zanger en songwriter van The Beatles, een rock- en popband uit de Engelse stad Liverpool, bestaande uit de in 1980 doodgeschoten John Lennon, George Harrison, Ringo Starr en dus Paul McCartney. Tot aan 1970, het jaar dat de band stopte, scoorden zij ongekende hits, die 50 jaar later nog altijd razendpopulair zijn. Here Comes The Sun, Let It Be, Hey Jude, All You Need Is Love, het zijn slechts luttele voorbeelden van de ongekende Beatles-nalatenschap.

Na het uiteenvallen van de band, ging Paul McCartney, wiens samenwerking met John Lennon wordt gezien als de beste ooit in de mondiale muziekwereld, solo verder, en dat wierp zijn vruchten af. Ook hij scoorde talloze hits, en is op zijn respectabele 81-jarige leeftijd nog altijd vol op tournee. McCartney heeft met zijn muziek als eerste Brit ooit de status van miljardair weten te verwerven, zo vertelt The Sunday Times ons. Zij hebben een jaarlijkse lijst met rijkste Britten gepubliceerd.

Hulp van Beyoncé

In de lijst van de rijkste Britten staat McCartney op plek 165 met een geschat vermogen van £ 1 miljard. Op plek één staat Gopi Hinduja, een zakenman met een vermogen van ruim £ 37 miljard. McCartney is niet de enige muzikant in de lijst: ook Elton John staat erin, op plek 291 met een vermogen van £ 470 miljoen. Andere prominente namen in de lijst zijn koning Charles (op plek 258 met een vermogen van £ 610 miljoen) en de Britse president Rishi Sunak, hij is terug te vinden op plek 245 met een geschat vermogen van £ 651 miljoen.

McCartney mag overigens ook zangeres Beyoncé bedanken. Zij coverde op haar laatste album het Beatles-nummer Blackbird, wat medecomponist McCartney royalty’s oplevert.